Prima si registruje názvy Prima Plus a Prima+1

pondělí, 21. listopadu 2016, 17:13 TV MediaGuru

Nové názvy může skupina Prima použít pro připravované nové kanály.

Společnost FTV Prima, provozovatel televizních skupiny Prima, si požádala u Úřadu pro průmyslové vlastnictví o registraci nových ochranných známek s názvem Prima Plus a Prima+1. Zatím není jasné, k čemu je Prima bude chtít využít. Může se tak ale stát pro některý z nových kanálů této televizní skupiny.

Prima aktuálně pracuje na spuštění svého kanálu na Slovensku. Jak potvrdila letos v létě, spuštění vlastního kanálu pro slovenské diváky je ve stadiu příprav. Bližší informace o tom, jak bude kanál distribuován, jaký ponese název či kdy zahájí své vysílání, ale zatím nesdělila.

Na Slovensku Prima postupuje podobně jako konkurenční Nova, která svůj kanál pro slovenské publikum Nova International zahájila na začátku letošního roku. Jde o kanál placený. Nějaký čas trvalo, než se stanice dostala do nabídky alespoň některých slovenských operátorů. Paralelně se rozjel kanál Markíza International, kterým zase cílí slovenská Markíza na české diváky. Záměrem obou kanálů je zamezit šíření nelegálního obsahu v Česku a na Slovensku. Program zmíněných mezinárodních stanic je sestaven výhradně z produkce TV Nova a TV Markíza, na kterou vysílatelé drží vysílací práva.

-mav-