Změny v managementu PNS, skončil Čermák

úterý, 08. listopadu 2016, 13:00 Lidé MediaGuru

V představenstvu distribuční společnosti PNS se uvolnilo místo po Františku Čermákovi.

Z představenstva společnosti PNS, největšího distributora periodického tisku v České republice, odešel František Čermák. V PNS zastával post finančního ředitele a také místopředsedy představenstva. Jeho nástupce zatím nebyl jmenován, uvedl na dotaz MediaGuru.cz generální ředitel PNS Petr Novák. "František Čermák ukončil své působení v orgánech PNS na základě rozhodnutí dozorčí rady společnosti.

O jeho nástupci zatím nebylo rozhodnuto," sdělil.

Představenstvo PNS je tříčlenné. O jeho novém složení bylo rozhodnuto loni v červnu, kdy se kompletně změnilo vedení společnosti. Vedle předsedy představenstva Petra Nováka, zasedl v představenstvu také František Čermák a ještě Cornelis Antonius van der Kolk. Ten byl ale loni na podzim nahrazen Františkem Urešem. Stalo se tak poté, co se novým majitelem skupiny Vltava-Labe-Press stala investiční skupina Penta.

František Čermák
František Čermák

Rozhodujícími akcionáři PNS jsou vydavatelské skupiny Vltava Labe Media (35,04 %), Czech News Center (27,02 %) a Mafra (26,27 %). Do akcionářské struktury patří ještě Bauer Media (11,24 %). František Čermák měl být do vedení PNS nominován skupinou Czech News Center (CNC), Petr Novák skupinou Mafra a František Ureš skupinou VLM.

O nástupci Františka Čermáka rozhodne dozorčí rada. Její předsedou je David Bregar (CNC), členy jsou Štěpán Košík (Mafra), Zdeněk Kubát (VLM) a Alena Černá (do 1/7 2016 Bauer Media).

PNS dosáhla v roce 2015 konsolidovaných výnosů ve výši 3,21 mld. Kč, což bylo o 4,7 % méně oproti roku 2014. Konsolidovaný hospodářský výsledek po zdanění ale meziročně stoupl o 33 % na 33,8 mil. Kč.

-mav-