Bauer jde do e-comerce, vstoupila do NetBrokers

neděle, 11. prosince 2016, 21:05 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Skupina Bauer vstoupila do poskytovatele ePojištění.cz, který je také partnerem fotbalové ligy.

Společnost Bauer Media získává podíl v NetBrokers Holdingu, do kterého patří zejména ePojisteni.cz, Superpoistenie.sk, Tarifomat, Uspory.cz, ProfiSMS, slevové portály SlevyDnes.cz a Zapakatel.cz. Společnost NetBorkers Holding to oznámila v tiskové zprávě.

„Bauer Media je silný investor a jsme rádi, že skupina NetBrokers Holding jeho vstupem dále významně posílí svoji výsadní pozici na poli rodinných financí. Posílené finanční zázemí nám umožní rychleji vstoupit do dalších segmentů finančního a pojišťovacího trhu, které na transformaci způsobu prodeje ještě čekají,“ řekl k transakci Dušan Šenkypl, CEO a zakladatel NetBrokers Holdingu.

Podíly v NetBrokers Holdingu drželi jeho zakladatelé Jan Barta a Dušan Šenkypl a dále David Holý a firma Spread Capital SE. Z výpisu v obchodním rejstříku vyplývá, že společnost Bauer (konkrétně Bauer Ausland) získala ve společnosti NetBrokers Holding většinový podílZakladatelé Barta a Šenkypl by si ale stále měli menšinový podíl v NetBorkers uchovat.

Pro Bauer Media, nejsilnějšího hráče na českém magazínovém trhu, jde o první výraznější vstup mimo čistě printový segment. Do vedoucích orgánů NetBrokers už jmenovala své zástupce – do představenstva usedl Libor Koudelka a do dozorčí rady Witold Woźniak a Agnieszka Maria Antielska.

NetBrokers Holding se pohybuje na trhu online pojištění, mobilních i datových tarifů a energií, mobilního marketingu a slevového trhu. Webové portály skupiny NetBrokers Holding využívá přes 4 mil. uživatelů v České republice a na Slovensku. ePojisteni.cz uzavřelo více než 700 tisíc pojistných smluv a ostatní projekty skupiny zprostředkovaly ecommerce transakce v hodnotě více než 6 miliard Kč, čímž se řadí mezi nejvýznamnější české ecommerce subjekty. Tržby NetBrokers loni představovaly 446 mil. Kč, provozní zisk před odpisy EBITDA dosáhl 120 mil. Kč.

epojistenicz

-mav-