Četníci z Luhačovic půjdou v pátečním prime-time

středa, 07. prosince 2016, 07:30 TV MediaGuru

První okruh České televize vyhradil seriálové novince páteční večerní vysílací čas.

Sérii historických detektivek z počátků první republiky přináší seriál Četníci z Luhačovic. Výpravný dobový seriál České televize, v němž si zahráli Martin Donutil, Robert Hájek, Pavel Zedníček, Vica Kerekes, Igor Bareš a další, se na obrazovkách ČT1 objeví v lednu. Vysílat se bude v pátečním hlavním vysílacím čase od 20:00. Následovat budou v pátečním večerním vysílání pořady 13. komnata a Všechnopárty. Režiséry seriálu jsou Biser A. Arichtev, Peter Bebjak a Dan Wlodarczyk. Autorem projektu, a zároveň hlavním scenáristou, je Petr Bok.

Dvanáct příběhů představuje poválečnou dobu jako historickou etapu, kdy morálka a zločinnost byly ovlivněny válečným konfliktem. „Hledali jsme cestu, jak těžit z tematiky, která k tvorbě České televize nerozlučně patří, a zároveň představit život četnictva v těžké době po skončení první světové války, v porodních bolestech nové republiky,“ přiblížil kreativní producent projektu Jan Maxa. Autorský tým přišel podle jeho slov s nenásilnou kombinací částečně odlehčeného stylu vyprávění a často drsných případů, které souvisejí s tehdejšími poměry.

„Pro mne jsou Četníci z Luhačovic zajímavou exkurzí do doby, kdy zločiny byly na jednu stranu často surovější a bezohlednější než dnes, ale zároveň byli pachatelé v mnohém naivnější a přiznávali se často jen proto, že se obávali muk pekelných nebo Božího trestu," dodal Petr Bok.

V seriálu dále hrají Robert Jašków, Jiří Langmajer nebo Karel Dobrý. 

Četníci z Luhačovic, foto: Česká televize
Četníci z Luhačovic, foto: Česká televize

Výpravný dobový seriál, připravený v Televizním studiu Brno, se natáčel po dvě stovky natáčecích dnů, na 40 lokalitách, zahrálo si v něm 200 herců a přes 1 500 komparzistů, na něž bylo připraveno přes 1600 kostýmů.

Četníci z Luhačovic jsou jedním ze čtyř nových seriálů, které Česká televize zařadí do jarního vysílání v roce 2017. Hned od ledna nasadí vedle Četníků z Luhačovic také detektivní seriál Svět pod hlavou a komediální Trpaslík. V průběhu jara přijde i druhá řada seriálu Labyrint. Více o jarním vysílání ČT můžete číst zde.

-mav-