Economia potvrdila příchod čtyř redaktorů z Dotyku

středa, 07. prosince 2016, 14:38 Tisk MediaGuru

Do Economie přicházejí z redakce Dotyku Štětka, Pšenička, Králová i Kubalíková.

Novináři, kteří  pracovali pro týdeník Dotyk, přicházejí do mediálního domu Economia. Společnost ve středu odpoledne potvrdila příchod Táni Králové, Nadi Kubalíkové, Jana Štětky i Jiřího Pšeničky. Přicházejí do Feature týmu, ve kterém v newsroomu Economia vznikají klíčové materiály pro Hospodářské noviny i týdeník Ekonom.

„Nejen proto, že je všechny osobně dlouhá léta znám a sleduji jejich profesní dráhu, jsem přesvědčen, že budou významnými posilami v našem úsilí o tvorbu co nejkvalitnější žurnalistiky. Jsem nadšený, že doplní náš newsroom, protože jsem si jist, že jejich příchod ocení i naši čtenáři,“ uvedl ředitel redakcí a člen představenstva Economia Vladimír Piskáček.

Táňa Králová je specialistkou na daňové otázky a problematiku evropských dotací. Jan Štětka přichází v roli zkušeného reportéra i analytika specializujícího se na politické dění. Jiří Pšenička je investigativní novinář se schopností upozorňovat na důležité dění. Naďa Kubalíková působila jako hlavní editorka jak v týdeníku Euro, tak Ekonom a poslední roky v Dotyku. Do newsroomu přichází editovat Panoramy, tedy publicistické materiály HN.

Jak už jsme v úterý informovali, z redakce Dotyku odchází v podstatě celá původní redakce. Změny přicházejí poté, co z postu šéfredaktorky odešla Eva Hanáková.

-mav-