Grévin Praha testuje aplikaci s technologií iBeacon

středa, 07. prosince 2016, 13:35 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Muzeum voskových figurín Grévin Praha uvádí pilotní fázi mobilní aplikace, která využívá technologie iBeacon. Jde o nový interaktivní multimediální průvodce muzeem. Formou fotografií i videí přináší hostům podrobnosti nejen o životních příbězích osobností, ale popisuje také detaily z české historie. Aplikace je propojena s fotoaparátem v mobilním zařízení.

Má jít o první aplikaci v ČR využívající technologii iBeacon v zábavním průmyslu, která díky mikrolokaci s podporou Bluetooth 4.0 LE návštěvníkům automaticky zobrazí relevantní obsah na displeji jejich mobilního zařízení. Informace se objevují podle toho, v jaké místnosti muzea či u jaké voskové sochy se zrovna nachází. V celém muzeu je instalováno více než 100 majáků. Aplikace je k dispozici pro uživatele operačních systému iOS a Android ve čtyřech jazykových mutacích: češtině, angličtině, němčině a francouzštině.

Na vývoji aplikace pracovala agentura Havas Digital Prague téměř 12 měsíců. Aplikace jde nyní do pilotního provozu, projekt tím však nekončí, spíše začíná,“ komentuje Tomáš Klečka, ředitel Havas Digital Prague. “Nyní budeme sbírat ohlasy uživatelů, používání aplikace vyhodnocovat a postupně implementovat další obsah. V plánu jsou i další jazykové mutace, ale i zcela nové funkce a interakce s prostředím muzea. Detaily ale zatím nebudeme prozrazovat,“ dodává Klečka.

grevin

-mav-