Nova na jaře: Tvoje tvář, Chart Show či Specialisté

úterý, 31. ledna 2017, 16:19 TV MediaGuru

Televize Nova představila jarní programové schéma pro letošní rok.

Od neděle 26. února zahájí třetí řada reality show Tvoje tvář má známý hlas. Loňský nejúspěšnější pořad TV Nova má ambici být opět lídrem nedělního večerního vysílání. Nova oznámila programové schéma na úterní tiskové konferenci, kterou provedli programová ředitelka Alex Ruzek a kreativní ředitel Novy Alan Záruba.

Konkurencí třetí řadě Tvoje tvář má známý hlas bude seriál Temný kraj (Prima), který je aktuálně lídrem nedělního večera. V roli soutěžících se třetí řady zúčastní Martha Issová, Martin Dejdar, Ondřej Ruml, Adéla Gondíková, Markéta Konvičková, Milan PeroutkaAleš Háma a Tatiana Vilhelmová. Druhá řada show Tvoje tvář má známý hlas přilákala loni na podzim 1,57 mil. diváků starších 15 let (podíl 39,6 %), v mladší skupině 15-54 se druhá řada vyšplhala na téměř 47% podíl.

Potvrzeným pořadem v jarním vysílání Novy je také zábavná Chart Show s Liborem Boučkem. Licenční německý pořad, který se zaměřuje na hity vybraného období a do studia si zve známé tváře, se poprvé objeví v sobotním hlavním večerním vysílání od 18. února. Chart Show se aktuálně objevuje ve vysílání slovenské Markízy, kde dosahuje nadprůměrných výsledků. Letos ale čelí silné konkurenci nového seriálu Prázdniny (TV Joj).

Stálou nabídku programu TV Nova tvoří premiérové díly podvečerního seriálu Ulice, dále seriálu Ordinace v růžové zahradě (úterý a čtvrtek) a reality show Výměna manželek (středa).

Některé nové pořady letošního roku už Nova do vysílání zařadila. Jde o detektivní seriál Specialisté, který vyplňuje pondělní hlavní prime-time, a také dobrodružnou reality show Robinsonův ostrov, která se vysílá dvakrát týdně v pondělí a ve středu od 21:30.

Novinkou v jarním vysílání je na stávající stanici Smíchov, která se mění na Nova 2, zpravodajský pořad TN2, vysílaný od 6. února každý všední den od 22:00.

Naopak na jaře se neobjeví druhá řada Policie Modrava, pravděpodobně míří do podzimního vysílání. Nova také pracuje na pořadu Příběhy českých zločinů, který připravuje Janek Kroupa či docu-reality Holky pod zámkem. Jde o druhou řadu už dříve vysílaného formátu.

Náhled programového schématu TV Nova, jaro 2017

program_brozura

Nova na tiskové konferenci také představila rebranding svých menších kanálů, které procházejí největší změnou od svého startu. Rebranding údajně představuje potenciál pro navýšení celkového podílu skupiny Nova, zdůvodnila programová ředitelka Alex Ruzek. Více o rebrandingu můžete číst zde.

Hlavní nové pořady TV Nova pro jaro 2017

Tvoje tvář má známý hlas III

tvoje-tvar-ma-znamy-hlas_porota

Chart Show

chart-show-libor-boucek

Specialisté

Z TV seriálu Specialisté, foto: TV Nova

TN2

tn2

Robinsonův ostrov

robinsonuv-ostrov

-mav-