Pavel Šafr zahájí v úterý web Forum 24

pondělí, 09. ledna 2017, 07:00 Internet & Mobil MediaGuru

Svobodné fórum se mění na Forum 24, online deník se rozšiřuje do nové podoby.

Nový zpravodajský internetový server Forum 24, který vzniká transformací stávajícího Svobodného fóra, zahájí svou činnost v úterý 10. ledna 2017 od 13:00. Online deník už ke konci minulého týdne spustil marketingovou kampaň, využívá především outdoorovou reklamu a internetová média se sloganem "Nebojíme se Babiše". Další slogany mají v kampani pokračovat tento týden, informoval provozovatel na svém serveru Svobodné fórum.

Značka Svobodné fórum má být v novém webu Forum 24 ponechána pro názorové sloupky. Server Forum 24 chce být plnohodnotným zpravodajským serverem, proto se rozšiřuje jeho redakční tým. Má čítat téměř 20 lidí. "Motivem pro budování nového média je snaha skupiny demokraticky smýšlejících novinářů bránit prostor pro svobodné šíření informací v době, v níž významná česká média patří ministrovi financí Andreji Babišovi či ostatním oligarchům, jejichž byznys je postavený na obchodech se státem, na státních dotacích nebo na jinak privilegované pozici v ekonomice," představuje záměr Pavel Šafr na Svobodném fóru.

Internetový deník Forum 24 má provozovat stejnojmenná akciová společnost, ve které je Pavel Šafr uveden jako jediný akcionář. "Finanční prostředky na tvorbu obsahu získáváme z darů ve veřejné sbírce, v níž se dosud podařilo vybrat 4,5 milionu korun. Další potřebné prostředky na investici do nového internetového deníku pocházejí z úvěru," informuje Šafr. Výši úvěru nespecifikuje. Základní kapitál společnosti představuje 2 mil. Kč.

Svobodné fórum, které se vyhraňuje proti kumulaci moci Andreje Babiše, dosáhlo podle NetMonitoru v loňském prosinci návštěvnosti přes 300 tis. reálných uživatelů (přes 2 mil. page views).

-mav-