Prima Plus startuje na Slovensku 23. ledna

úterý, 03. ledna 2017, 14:42 Slovensko, TV MediaGuru

Prima potvrdila spuštění vlastního TV kanálu na Slovensku, půjde o kanál placený.

Skupina Prima spouští na Slovensku nový kanál Prima Plus. Vysílání zahájí od 23. ledna 2017. Program bude převážně sestaven z vlastní tvorby televize Prima. Obchodním zastupitelstvím Primy Plus bude slovenská komerční televizní skupina JOJ Group.

Novou stanici si údajně může naladit většina slovenských domácností s placenými televizními službami. „Jsme velmi rádi, že jsme se na distribuci kanálu Prima Plus na Slovensku dohodli s významnými operátory, jako je M7 Group, UPC Broadband Slovakia, Slovak Telekom a řada dalších, díky čemuž Primu Plus může sledovat 1,4 mil. slovenských domácností s placenou televizní službou,“ říká Marek Singer, generální ředitel FTV Prima.

Program nového kanálu je poskládán z pořadů Primy, jakými jsou například seriály Ohnivý kuře, Přístav, Cesty domů, Rodinná pouta či Vinaři. Ve vysílání se objeví také nový detektivní seriál Temný kraj s Lukášem Vaculíkem, jehož vysílání Prima v Česku zahájí v neděli 15. ledna 2017.

Skupina Prima nedávno v Česku spouštěla kanál Prima +1 s časovým posunem oproti živému vysílání, a to pro zákazníky Skylinku. Vedle toho provozuje pět volně šířených televizních stanic (TV Prima, Prima Cool, Prima Love, Prima Zoom a Prima Max).

Prima tak postupuje obdobně jako konkurenční Nova, která svůj kanál pro slovenské publikum Nova International zahájila na začátku roku 2016. Jde rovněž o kanál placený. Paralelně se rozjel kanál Markíza International, který zase cílí slovenská Markíza na české diváky. Provozovatelé vysílání se tím snaží zabránit nelegálnímu šíření svých stanic za hranicemi.

-mav-