Šéfredaktorem Finmag.cz se stal Michal Kašpárek

neděle, 08. ledna 2017, 09:52 Aktuality, Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Do redakce vydavatelství Partners media, do jehož portfolia patří web o osobních financích Peníze.cz, publicistický magazín Finmag.cz, časopis Finmag a další online projekty, přišel Michal Kašpárek. Ten pro Finmag.cz píše své komentáře a recenze již od roku 2010, nyní se stane jeho šéfredaktorem. Jako vedoucí vydání bude zároveň dohlížet na kvalitu textů ve stejnojmenném časopise.

Michal Kašpárek
Michal Kašpárek

Jako šéfredaktor webu bude nově ovlivňovat obsahovou strategii webu a redakční plán. Odpovědný bude také za vyhledávání nových autorů a kvalitních zahraničních textů, jejichž překlady rozšíří stávající obsah webu, který čeká během ledna zásadní redesign. „Od spolupráce očekávám především zásadní zkvalitnění obsahu webového magazínu. Noví autoři pak jistě rozproudí diskusi a osvěží stávající autorský kolektiv,“ dodává Martin Vlnas, ředitel Partners media.

„Pro Finmag jsem vždy nejraději psal o přehlížených tématech na pomezí ekonomie a dalších oborů: o hospodářském boomu donedávna chudých zemí, vzestupu hnutí efektivního altruismu nebo o některých absurdně přísných doporučeních lékařů. A právě v tomhle duchu chci dál vést celý magazín: aby nabízel co nejpestřejší a nejchytřejší čtení pro lidi, které zajímá, co je za rohem,“ popisuje Michal Kašpárek.

-stk-