Becherovka v limitce odhalí část ingrediencí

pátek, 10. února 2017, 07:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

Becherovka uvádí na trh limitovanou edici půllitrových lahví, na jejichž etiketách prozradí čtyři z více než 20 bylin a koření tajné receptury. „Touto limitovanou edicí cílíme na naše loajální zákazníky, z nichž mnozí naše limitované edice sbírají. Na tento sběratelský efekt bychom tak chtěli navázat,“ popsala za Becherovku Michaela Zlámalová, innovation manager. 

Etikety pracují s kreslenými motivy a latinskými názvy jednotlivých ingrediencí. Po namražení lahve se objeví i český název a země, ze které daná ingredience pochází. Objevuje se na nich Achillea Millefolium, Eugenia Caryophyllus, Cinnamomum Aromaticum a Hyssopus Officinalis. První tři zmíněné bude možné koupit od března v obchodních řetězcích, čtvrtá bude k dispozici pouze v Muzeu Jana Bechera v Karlových Varech.

becherovka
Limitovaná edice Becherovky

Receptura likéru Becherovka je do dnešních dní přísně střežena. V současnosti ji znají pouze dva lidé, výrobní ředitel Tomáš Bryzgal a výrobní manažer Bohuslav Pichl, který každou středu ingredience ve speciální místnosti připravuje. Během čtyř až pěti hodin odváží a namíchá čtyři várky směsi, každou z nich přitom tvoří 400 kg bylin. Oba dva jsou vázaní mlčenlivostí až do konce svých životů a nesmí spolu ani jet autem. Původní receptura je také uschována v trezoru.

-stk-