Seznam.cz spojí reklamní systémy, přichází Novotný

čtvrtek, 23. února 2017, 08:45 Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Seznam chystá změny v reklamních systémech, strategii monetizace má na starost Jakub Novotný.

Internetová jednička Seznam.cz aktuálně pracuje na spojení stávajících reklamních systémů Advert a Sklik do jednoho sytému. Jeho součástí bude i nová platforma pro správu dat, tzv. Data Management Platform (DMP). Má pomoci efektivnější profilaci cílových publik pro display reklamu v rámci portfolia webů Seznam.cz i pro programatický nákup v partnerské síti Sklik.

"Od tohoto kroku si slibujeme flexibilnější segmentaci dat, kterou postupně využijeme pro rozvoj behaviorálního cílení. V letošním roce navážeme také několik partnerství. Plánujeme spolupráci s externím DMP partnerem, s jehož pomocí chceme posílit pozici Seznam.cz v programatickém prodeji, a spolupráce v oblasti cross device, od kterých očekáváme efektivnější cílení na mobilní zařízení nebo také rozvoj retargetingu v Skliku,“ přiblížil Ondřej Krišica, manažer oddělení reklamy.

Do týmu oddělení reklamy proto nově přichází Jakub Novotný, který zaujal nově vytvořenou pracovní pozici pod názvem DMP Manager. Jeho primárním úkolem je rozvoj strategie v oblasti monetizace firemních datových zdrojů.

Jakub Novotný pracuje v oboru internetové reklamy a online marketingu téměř deset let. Zkušenosti získával jako obchodník ve vydavatelství Computer Press nebo jako Account Manager v agentuře Acomware. Posledních pět let působil ve společnosti Adform, kde se staral o rozvoj spolupráce s klienty a agenturami.

-mav-