Nova ze sobotního vysílání stahuje Chart Show

čtvrtek, 16. března 2017, 15:35 TV MediaGuru

Pořad Chart Show se v sobotním vysílání Novy neobjeví, nahradí ho filmy.

Televize Nova učinila programové změny, které vyústily v úpravu víkendového vysílání této komerční televize. V sobotu 18. března se tak v hlavním vysílacím čase už neobjeví hudební pořad Chart Show. Místo něj Nova odvysílá film Princ z Persie: Písky času. O týden později, v sobotu 25. března, je v sobotním večerním vysílání Novy naplánovaná pohádka Řachanda.

Chart Show, představující hity 80. let za účasti plejády známých tváří, se poprvé ve vysílání Novy objevila letos po polovině února. Licenční formát, který vysílá na Slovensku i sesterská Markíza, zahájil nad úrovní 600 tis. diváků starších 15 let. Postupně ale jeho sledovanost klesala, v sobotu 11. března představovala 370 tisíc diváků. Průměrný podíl na sledovanosti ve skupině 15-54, která je pro Novu komerčně důležitá, dosáhl za všechny čtyři odvysílané díly pořadu necelých 15 %, což je pod dlouhodobým průměrem Novy.

V jarním programu Novy se aktuálně v pondělním vysílání objevila repríza seriálu Policie Modrava, která při svém premiérovém odvysílání dosahovala dvoumilionových hodnot (15+). Vystřídala letošní seriálovou novinku Specialisté, jejíž příběh se završil. Seriál Specialisté v průměru sledovalo více než 1 mil. diváků starších 15 let (podíl 24 %, resp. 23 % ve skupině 15-54).

-mav-