O2 spouští placený kanál O2 TV Free v terestrice

čtvrtek, 02. března 2017, 10:40 TV MediaGuru

Provozovatel O2 TV vstupuje se svým placeným kanálem do terestrického vysílání.

První placený kanál, který bude vysílat v režimu free-to-air, přináší společnost O2. Její novinka O2 TV Free se objeví v terestrickém vysílání ve čtvrtém multiplexu (zaujme pozici po TV Mňau, která v terestrice skončila). V rámci této nabídky budou mít diváci možnost sledovat kanál O2 TV Sport za poplatek. Vysílání zahájí v neděli 5. března 2017, prvních 14 dnů je bezplatné. V bezplatném sledování tak marketingově start nové služby podpoří i víkendový šlágr fotbalové ligy SK Slavia Praha - Viktoria Plzeň, který bude možné sledovat zdarma.

Po 21. březnu se obsah přesune za placenou bránu a dostupný bude pouze v HbbTV aplikaci. Symbolické zpoplatnění bude činit 1 Kč, od 3. dubna 2017 pak přejde na plný poplatek 69 Kč. Za něj diváci dostanou přístup ke sledování kanálu v HD kvalitě v délce 24 hodin. „Bude možné sledovat exaktní kopii toho, co vysíláme v placeném světě,“ uvedl David Duroň, ředitel O2 TV.

Screen shot aplikace HbbTV
Screen shot aplikace HbbTV

O2 TV Free má být programově kompilací stávajících kanálů O2 TV (tedy stanic O2 TV Sport, O2 TV Fotbal, O2 TV Tenis), nabídne i pořady typu Tiki Taka, talk show Tak určitě či reality show z bojových sportů Oktagon.

Programové schéma O2 TV Free si můžete prohlédnout zde: o2_tv_free_programove-schema

Cílem nové služby má být rozšíření povědomí o existenci placené televize O2 TV a o jejích možnostech (zpětné zhlédnutí, vyhledávání, přeskakování reklamy). „Je to promo, jak ukazovat, že placená služba O2 TV má násobně větší hodnotu než denní předplatné. Lidé si mohou vyzkoušet funkcionality O2 TV,“ zdůvodnil David Duroň. Podle jeho slov si O2 není vědoma, že by obdobnou službu někdo jiný nabízel.

K platbě za 24hodinový přístup k obsahu v HbbTV budou diváci využívat Premium SMS.

O2 TV je už dnes dostupná na jakékoli internetové přípojce, pořady lze pouštět v mobilu nebo v počítači či klasické TV, lze je sledovat i v restauracích. Zákazníci za přístup k O2 TV platí 399 Kč měsíčně, pokud jsou internetovými klienty O2 tak 299 Kč.

Logo nového kanálu O2 TV Free
Logo nového kanálu O2 TV Free

-mav-