IPTV Kuki se rozšiřuje, vstupuje na zařízení Shield

sobota, 29. dubna 2017, 00:10 TV MediaGuru

Nvidia Shield přinese i českou internetovou TV Kuki, novinka je podpořena speciální akcí.

Společnost Nvidia uvádí na trh aplikaci Kuki pro zařízení Shield TV. Nová aplikace chce těžit z proměn možností sledovat televizní obsah a také z připravovaného přechodu na vyšší digitální standard DVB-T2. Ten bude pro televizní diváky znamenat obměnu televizního vybavení nebo nákup set-top-boxu, který dokáže přijímat DVB-T2.

"Pro toho, kdo chce být připraven na budoucnost již teď a zároveň nechce investovat přemrštěné částky do výbavy svého televizního vybavení, je vhodné právě zařízení Shield TV a na něj dostupná aplikace Kuki TV," řekl na setkání s novináři Igor Staněk ze společnosti Nvidia. Situace podle jeho názoru firmě nahrává. "Stremování je budoucností televize. Vidíme, že lidé si zapínají Netflix, Amazon a počet těchto služeb narůstá. Lidé si budou volit, na co chtějí koukat," říká.

IPTV televize Kuki, která využívá možností nelineárního sledování (posun v čase, nahrávání, za svoji výhodu považuje přehlednost a jednoduchou orientaci) má mít v současnosti 80 tisíc zákazníků. Je založena na technologii, která umožňuje přenos 150 Gb dat každou vteřinu. Vedle standardní nabídky televizních kanálu v HD kvalitě (Česká televize, Nova, Prima, HBO, TV Barrandov, Nickelodeon, Eurosport) disponuje i knihovnou seriálů.

Aplikace je podporovaná technologií od Google včetně Android TV. V následujících měsících se pak má Kuki TV na Shieldu rozšířit o nové funkce. Má jít o kompletní nabídku funkcí Android TV, propojení s nabídkou zařízení v rámci Android Wear řady, optimalizaci datových nároků (plánovaný přechod na h.265) a s tím spojené snížení datové náročnosti při přehrávání, a v neposlední řadě také příchod Ultra HD (4K) obsahu.

Novinka je také podpořena marketingově. Každý zákazník, který si od 2.5. 2017 koupí Shield TV v základní i Pro verzi na Alza.cz (v jiné síti se Shield neprodává), dostane zdarma programový balíček Kuki Větší. Konkrétně má jít o 60 prémiových kanálů a více než 150 seriálů zdarma do konce roku. Akce probíhá od 2.5. 2017 do konce června 2017 nebo do vyprodání zásob.

-mav-