Rádia Kiss se změní, mají souhlas rady

čtvrtek, 06. dubna 2017, 12:10 Rádio MediaGuru

Rádia Kiss opustí své regionální názvy, brand se sjednocuje pod název Kiss.

Provozovatel rádií Kiss, společnost Radio United Broadcasting, získal od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání souhlas se změnou licenčních podmínek několika svých stanic. Radio United Broadcasting zamýšlí opustit regionální názvy rádií a sjednotit je pod název Kiss. Rada souhlasí s tím, aby se konkrétně rádia Kiss Proton, Kiss Publikum, Kiss Jižní Morava, Kiss Delta, Kiss Jižní Čechy přejmenovala na Kiss. Radio United Broadcasting ještě žádala o změnu pro jihomoravský Kiss Hády, k té se zatím rada podle své čtvrteční tiskové zprávy nevyjádřila.

Změna se netýká jen přejmenování, ale také nových licenčních podmínek spočívajících v úpravě podílu mluveného slova z původně stanovených 10 % na 6-14 %. "Takto navrhované procentuální rozmezí reflektuje poslední průzkumy mezi posluchači a navrhovaná změna nepředstavuje změnu základní programové specifikace," odůvodnila svoji žádost Radio United Broadcasting.

Opuštění regionálních názvů souvisí s připravovanou novou koncepcí rádií Kiss spočívající v centralizaci vysílání na úkor vysílání regionálního.

-mav-