Česká Drbna mění po šesti letech vizuální identitu

čtvrtek, 25. května 2017, 12:30 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Vydavatelství Česká Drbna téměř po šesti letech mění svou vizuální identitu. Skupina šesti regionálních zpravodajských serverů se pro tento krok rozhodla z důvodu posílení jednotného mediálního obrazu. Nové logo vydavatelství je vyjádřené jako komiksová bublina ve tvaru písmena D.

Zároveň se mění i barevná kombinace vydavatelství Česká Drbna. Zatímco doposud měl každý zpravodajský server své spojení barev, nyní bude celá skupina využívat červenou a bílou barvu. „Dlouhodobě jsme pracovali s graficky odlišnými prvky. Ale jelikož je pro nás důležitá komunikace s fanoušky, chtěli jsme sílu vydavatelství podtrhnout i jednotným vizuálním stylem,“ říká autor projektu Česká Drbna Libor Matoušek mladší.

drbna_logo-nove

Logo a barevná kombinace regionálních zpravodajských serverů jsou jen začátek v přeměně vizuálního stylu vydavatelství. Součástí je celá paleta aplikací od vizitek, press karet, přes outdoorové aplikace až po redesign regionálních webů, který je aktuálně v přípravě.

drbna

Kompletní přeměnu mediální tváře vydavatelství Česká Drbna připravila agentura Rency, která se na vizuální identity specializuje. „Hlavní ideou bylo sjednotit vizuální obraz celé skupiny a získat jednoduchou značku, která s provokativním názvem a vizuálem bude tvořit ideální kontrast. Na Drbně se nám líbí její autenticita a osobitost, a proto symbol tvořený iniciálou D a komiksovou bublinou přináší prostor pro hru s obsahem. Jsme rádi, že nám autoři projektu důvěřovali a mohla tak vzniknout silná značka,“ doplňuje majitel agentury Radek Holík.

Od změny si vydavatelství Česká Drbna slibuje daleko snazší komunikaci s fanoušky, kteří se lépe ztotožní s identitou média. V nejbližší době proto také dojde k obměně vizuálů na kulturních i sportovních akcích napříč šesti regiony České republiky.

budejovicka-drbna-1

budejovicka-drbna

Česká Drbna

Měsíčně navštěvuje portály České Drbny podle Google Analytics 980 000 čtenářů. Regionální servery České Drbny mají na sociální síti Facebook více než 113 000 fanoušků. Servery České Drbny aktuálně působí v šesti regionech České republiky. V Českých Budějovicích (BudějckáDrbna.cz), Jihlavě (JihlavskáDrbna.cz), Brně (BrněnskáDrbna.cz), Olomouci (OlomouckáDrbna.cz) a Liberci (LibereckáDrbna.cz). Celospolečenská témata se objevují na Malostranské Drbně (MalostranskáDrbna.cz). Vydavatelství má ryze české majitele. Autorem projektu je Libor Matoušek mladší.

-mav-