ČT i Nova zařadí v červnu českou tvorbu

úterý, 23. května 2017, 08:15 TV MediaGuru

Páteční červnový prime-time přinese na televizních obrazovkách střet pohádek.

Česká televize připomene v červnu 50. narozeniny režiséra Jana Hřebejka. Do nedělního prime-timového vysílání proto zařadí první trilogii z cyklu Detektivové od Nejsvětější Trojice s názvem Případ pro exorcistu, jež byla nominována na cenu Český lev v kategorii Nejlepší televizní film nebo minisérie.

Červnové schéma prvního kanálu České televize počítá také s další českou tvorbou (pondělí seriál Labyrint, úterý Panoptikum Města pražského). Ve čtvrtek nabídne filmové série (Poklad byzantského kupce, Smrt talentovaného ševce, Druhý tah pěšcem, Domina) a v pátek české pohádky (Princezna ze mlejna, Princezna ze mlejna II., Dešťová víla, Svatojánský věneček).

Druhý kanál ČT přinese v červnu čtyři dokumentární premiéry. Půjde o dokumenty Přízraky (Milovice jako centrum armád), Počátky (osud dívek, které opustí Výchovný ústav pro děti a mládež), Z lásky nenávist (o obětech domácího násilí) a dokument o pražském letišti Příběh letiště Praha.

Také komerční Nova chystá do červnového programu několik českých komedií a pohádek. Programové schéma od pondělí do čtvrtku tvoří tradiční seriály (Policie Modrava - pondělí, Ordinace v růžové zahradě - úterý a čtvrtek, Výměna manželek - středa). Červnový páteční prime-time počítá s pohádkami Šíleně smutná princezna a Jak se budí princezny, nedělní prime-time s komediemi Okresní přebor nebo Účastníci zájezdu.

Konkurenční Prima odvysílá v průběhu června také své stále jarní pořady (dvakrát týdně seriály Ohnivý kuře a Modrý kód). V pátek nadále pokračuje seriál Přístav, který na konci června vystřídají Vinaři. Sobotní večerní vysílání je věnováno zábavě (Máme rádi Česko), Prima také odvysílá Mattoni Koktejl Festival. Nedělní večerní vysílání bude po skončení seriálu Mordparta patřit zahraničním filmům.

-mav-