Prima chce posílit odpoledne, nasadí hru A je to naše

pátek, 05. května 2017, 12:30 TV MediaGuru

Prima do odpoledního vysílání přijde s denním formátem soutěžní hry A je to naše.

Televize Prima uvede na obrazovky novou soutěžní hru s názvem A je to naše!. První díl soutěžní hry odvysílá v pondělí 15. května, vysílat ji bude každý všední den v podvečer před Prostřeno!, tedy cca od 16:45. Poprvé ve své kariéře se v roli moderátora představí herec Filip Blažek. Dramaturgem pořadu je Libor Bouček.

Hra má čtyři kola a finále. Soutěžící v ní mohou vyhrávat ceny za desítky tisíc korun v každém kole. O vítězství bojují dva rodinné týmy, diváci si s nimi mají moci otestovat své znalosti i postřeh. Tým, který bude mít na konci všech čtyř kol víc bodů, postupuje do finále, ve kterém může vyhrát poukaz na zájezd pro celou rodinu. První kolo je znalostní test. Každý ze dvou soutěžících týmů si zvolí svého zástupce, kteří se proti sobě utkají. Správnou odpověď na otázku můžou vybírat ze dvou možností, mají na to časový limit pěti sekund. Za každou správnou odpověď získají bod.

Soutěží se například o lednice, sekačky, herní konzole, televize, domácí spotřebiče do kuchyně, notebooky a další ceny. Ve finále čeká hlavní cena.

Prima tak chce novým soutěžním formátem posílit odpolední vysílání. Takové denní formáty nejsou v Česku neobvyklé. V současnosti je z hlavních televizních stanic nabízejí i Česká televize na ČT1, a to v podobě odpoledního AZ kvízu a podvečerního Kde domov můj?. TV Nova zase do času od 17:25, tedy před seriál Ulice, umísťuje soutěžní pořad Co na to Češi.

-mav-