Prima má nového jednatele a představenstvo

středa, 10. května 2017, 07:00 TV MediaGuru

Novým jednatelem se stal Vladimír Komár, do představenstva zamířil Vladimír Pořízek.

Společnosti FTV Prima a FTV Prima Holding doznaly po odchodu švédské společnosti MTG z vlastnické struktury změny ve složení představenstva a jednatelů. Pozici po švédských zástupcích obsadili nový spoluvlastník Vladimír Komár a provozní ředitel Primy Vladimír Pořízek.

Vladimír Komár, menšinový vlastník televize Prima, se stal novým jednatelem firmy FTV Prima. Na pozici jednatele nahradil prezidenta MTG Jørgena Madsena Lindemanna. FTV Prima má nadále dva jednatele, druhým je Luboš Jetmar, zástupce společnosti GES, která je většinovým vlastníkem Primy. Jetmar je jednatelem od ledna 2017.

Nové je také složení představenstva FTV Prima Holdingu, tedy společnosti, která drží vysílací licence pro televizní stanice skupiny Prima. Místo po Dánce Jette Nygaard-Andersenové zaujal Vladimír Pořízek. V představenstvu dále usedají Marek Singer (předseda představenstva), Luboš Jetmar (místopředseda) a Petr Babulík.

Změnilo se i složení dozorčí rady společnosti FTV Prima Holding, ze kterého rovněž odešli zástupci MTG. Novým předsedou dozorčí rady je znovu většinový vlastník Ivan Zach, místopředsedou Vladimír Komár. Členy dozorčí rady jsou potom Jan Maršál, Radka Zachová, Jiří Sixta a Jiří Maroušek. 

Prodej polovičního podílu skupiny Prima byl dokončen 24. dubna, kdy společnost Denemo Media nabyla 50% podíl od švédské MTG. Vlastníky společnosti Denemo Media jsou společnosti Denemo Invest (75 %), vlastněná Vladimírem Komárem, a GES Media Asset (25 %) Ivana Zacha.

-mav-