Léto na ČT startuje v pondělí, půjde i norský Mamon

čtvrtek, 15. června 2017, 11:06 TV MediaGuru

V letním vysílání ČT se objeví i norský dramatický seriál Mamon, přinese ho kanál ČT2.

Od pondělí 19. června se ve vysílání České televize začnou objevovat pořady pro letní vysílání televize. Prvními dvěma díly zahájí seriál Malý pitaval z velkého města. Vysílat se budou vždy dva díly po sobě v pondělí a ve středu. Od neděle 25. června začíná vysílání tradičního letního seriálu Chalupáři. Jak už jsme informovali, první kanál ČT nasadí do prázdninového vysílání také seriály Vyprávěj (út, čt) a Nemocnice na kraji města (po, st).

Vedle toho uvidí diváci ČT také premiérové díly norského dramatického seriálu Mamon. Jde o původní norské zpracování – příběh novináře, který díky anonymnímu tipu odhalí finanční skandál, do kterého je zapleten také jeho bratr, úspěšný ředitel jedné z největších norských finančních korporací. Vysílat se bude každý pátek od 7. července na ČT2 od 21:45.

Norský seriál se stal předlohou pro stejnojmenný seriál HBO s Matějem Hádkem v hlavní roli, který HBO vysílala před necelými dvěma lety.

Úterní a čtvrteční večery mají být na programu ČT2 ve znamení filmů českých režisérů. V programu se tak objeví i snímky Bohdana Slámy, který se mj.podílí na druhé řadě seriálu České televize Soudce A. K. ČT2 například odvysílá filmy Venkovský učitel, Čtyři slunce či psychologickou sondu Štěstí. Mezi uvedenými filmy se objeví i romantická komedie inspirovaná postavou knížete Lva Nikolajeviče Myškina s Pavlem Liškou v hlavní roli Návrat idiota či snímky podle předlohy známých český spisovatelů Výchova dívek v Čechách a Díky za každé nové ráno.

Česká televize bude i v létě nadále vysílat nové díly GENu, s Ivanem Passerem, Pavlem Rychetským či Miroslavem Vitoušem.

Kanál ČT sport nabídne závody Tour de France, přinese 90 hodin přímých přenosů. Místo dostane i atletika v podobě přenosů Diamantové ligy z Paříže, Lausanne, Londýna, Rabatu i Monaca.

Hudební léto na ČT art zahájí poslední červnový večer výběr koncertů z tuzemského festivalu Colours of Ostrava. Večery na Artu budou po celé léto patřit rozličným hudebním žánrům. Neděle je vyhrazena pro příznivce českého folku a country, úterky, pátky i část sobotních nocí pro fanoušky rocku a popu a středeční noci zahrají na jazzové a swingové vlny.

Výběr letního vysílání ČT

  Malý pitaval z velkého města ČT1, pondělí a středa od 20:00 hodin Vyprávěj ČT1, úterý a čtvrtek od 20:00 hodin Nemocnice na kraji města ČT1, úterý a čtvrtek od 21:00 hodin Chalupáři ČT1, neděle od 20:15 hodin Pohádky ČT1, pátek od 20:00 hodin Mamon ČT2, pátek od 21:45 Tour de France ČT sport, 1.-23.7. 2017 Šílenci z Manhattanu ČT art, úterý od 20:20 Na Plovárně ČT art, středa 21:15 Americké nezávislé léto ČT art, středa 21:45 Šumné stopy ČT art, čtvrtek 21:55  

-mav-