Prima zkouší další časopis, s LN uvádí Prima Zoom

středa, 14. června 2017, 16:10 Tisk, TV MediaGuru

Prima otestuje další tištěný časopis, tentokrát vychází z dokumentární stanice Prima Zoom.

Portfolio časopisů televize Prima se rozšiřuje o další tištěný časopis. Ve spolupráci s Lidovými novinami (skupina Mafra) vydává pod obchodní značkou Solootions magazín Prima Zoom. Stejně jako televizní kanál se i tištěný časopis zaměří na historii, vědu, přírodu a techniku. Pilotní číslo Prima Zoom vychází poprvé ve čtvrtek 22. června jako bezplatná příloha deníku Lidové noviny.

Od července má být časopis volně prodejný za 29 Kč v distribuční síti PNS po celé republice. První číslo časopisu má 50 stran a vychází v nákladu 50 tisíc výtisků. Hlavní téma věnuje Turecku a jeho historickému vlivu na evropský kontinent.

„Věřím, že diváci, což jsou z 60 % muži nad 35 let se středoškolským vzděláním, náš nový časopis ocení, protože tištěná média v poslední době prožívají renesanci, zvláště u vzdělanějších cílových skupin. Do budoucna bychom rádi časopis vydávali pravidelně, rozhodne o tom, ale čtenářská odezva na pilotní číslo,“ uvedl Aleš Pýcha, marketingový ředitel FTV Prima, který je zodpovědný i za agenturu Solootions. Zatím tedy není jasné, v jaké periodicitě se časopis po pilotním uvedení na trhu objeví.

„Texty v časopise Prima Zoom jsou poutavě napsané a informace dány do souvislostí. Nejedná se tedy o zkratkovité materiály, které jsou příznačné pro dnešní digitální dobu,“ řekl Veselin Vačkov, ředitel redakce deníku Lidové noviny.

Magazín Prima Zoom je pátým titulem z edice FTV Prima. Doplňuje stávající food magazín Prima Fresh, dětský komiksový čtvrtletník Primáček, kutilský měsíčník Vychytávky Ládi Hrušky a interaktivní titul Zdeňka Pohlreicha Ano, šéfe!. Prima zároveň pokračuje v konceptu, kdy se na vydávání tištěného časopisu spojuje se zavedenými vydavateli. Kooperaci už využívá s vydavatelstvími Bauer Media (Ano, šéfe!, Prima vychytávky) a Egmont (Primáček).

Stanice Prima Zoom začala vysílat 1. února 2013 jako čtvrtý kanál skupiny Prima. V tu dobu se jednalo o jedinou bezplatnou dokumentární stanici v České republice. Ve svém vysílání nabízí dokumenty od produkčních společností BBC, National Geographic, Discovery, ZDF či českou tvorbu.

prima-zoom

-mav-