ČT1 drží pátky, Prima lepší v úterý, Nova v neděli

středa, 19. července 2017, 11:00 TV MediaGuru

Vyplývá to z podílu stanic v hlavním vysílacím čase v prvním pololetí 2017.

První pololetí letošního roku na televizním trhu ukázalo, že v hlavním vysílacím čase zůstává ČT1 nejsilnější v pátek večer, zatímco pro Novu jsou stále nejsilnější úterky a čtvrtky a pro Primu středa. TV Barrandov vykázala nejlepší výsledky v sobotním večeru. Vyplývá to z průměrných podílů vybraných televizních stanic v hlavním vysílacím čase (19:00-23:00) v jednotlivých dnech v týdnu za prvních šest měsíců letošního roku.

Ve srovnání s výsledky za první pololetí 2016 si v letošním pololetí v pondělním hlavním vysílacím čase nejvíce polepšila televize Nova. Stalo se tak zásluhou nových pořadů – seriálu Specialisté a show Robinsonův ostrov.úterý si za prvních šest měsíců nejvíce pomohla Prima, která se od konce března rozhodla pro rošádu a do úterního večera přesunula svůj stěžejní seriál Ohnivý kuře. Oproti loňskému pololetí si Prima v úterý večer polepšila o necelé 4 procentní body (platí pro 15+), naopak ztrácela Nova. Také ve čtvrtečním prime-time se podíl Primy díky přesunutí Ohnivýho kuřete zvýšil, i když ne tak výrazně jako v úterý. TV Barrandov si pomohla hlavně v pátečním a sobotním večeru, v neděli si polepšila především Nova (show Tvoje tvář má známý hlas).

V mladší cílové skupině 15–54, která je klíčová pro televizi Nova, zaznamenala tato stanice nejlepší výsledek z celého týdne v prime-time v neděli. K výsledku pomohla právě show Tvoje tvář má známý hlas, která je úspěšná u mladšího publika. Výsledek v nedělním prime-time v divácké skupině 15–54 byl pro Novu ještě lepší než v jejích silných večerech v úterý a ve čtvrtek.

Podíl TV stanic (%) prime-time, 15+, 1. pololetí 2017

Zdroj: ATO-Nielsen Admosphere
Zdroj: ATO-Nielsen Admosphere

Podíl TV stanic (%) prime-time, 15–54, 1. pololetí 2017

Zdroj: ATO-Nielsen Admosphere
Zdroj: ATO-Nielsen Admosphere

Podíl TV stanic (%) prime-time, 15–69, 1. pololetí 2017

Zdroj: ATO-Nielsen Admosphere
Zdroj: ATO-Nielsen Admosphere

-mav-