Mafra využije značku Téma i na Slovensku

středa, 19. července 2017, 07:55 Slovensko, Tisk MediaGuru

Mediální skupina Mafra rozšíří značku Téma i na Slovensko, kde chystá nový týdeník.

Společnost Mafra Slovakia, dceřiná firma mediální skupiny Mafra, připravuje na slovenském trhu vydání nového týdeníku s názvem Téma. Podle serveru Omédiach.com má jít o společensko-zpravodajský-ekonomický týdeník, který se poprvé objeví letos na podzim. Mafra Slovakia buduje pro vznikající týdeník novou redakci. Má jít o "jiný" časopis, než jaké jsou v současnosti na slovenském trhu dostupné. Nejblíže má mít k českému časopisu Téma, uvádí server s odkazem na slova výkonného ředitele Mafra Slovakia Vladimíra Mužíka.

Mafra Slovakia se uvedením nového týdeníku rozšíří do dalšího segmentu tiskového trhu. Vedle deníku Hospodárske noviny je vydavatelem odborných časopisů (Zdravotnícke noviny,  Diabetik, Horeca, Stratégie, Obchod), titulů zaměřených na zdravý životní styl Fit magazín, Run Go a ženského časopisu Evita.

Časopis Téma uvedla Mafra na českém trhu na podzim 2014. Patří k úspěšným projektům skupiny Mafra. Podle květnových dat ABC ČR se týdeníku prodalo přes 55 tisíc výtisků, čtenost podle výzkumu Media projekt dosahuje 140 tisíc čtenářů. Časopis letos uspěl v soutěži Časopis roku (vítěz kategorie Svět a společnost).

„Když jsme Téma v roce 2014 zakládali, postavili jsme jeho skladbu na jednoduché filozofii: hlavně tam musí být čtení. Tedy velké osobnostní rozhovory. Široký záběr. Silné příběhy. Snaha ptát se a jít do hloubky, do detailů. Informace, ale i emoce," uvedl ke konceptu časopisu při příležitosti jeho dvouletého výročí šéfredaktor Zdeněk Šustr.

-mav-