Strýček vede marketing Zonky, přišla i Brodecká

pondělí, 31. července 2017, 11:25 Aktuality, Lidé MediaGuru

Společnost Zonky má nový marketingový tým. Od počátku července jej vede Jakub Strýček, který doposud řídil marketing Mafry. Společně s ním přišla Michaela Brodecká, která má na starost PR a content Zonky. Nový tým má marketing směřovat více do onlinu a k akvizici nových uživatelů služby.

Zonky čeká nová hlavní kampaň, jejíž start je naplánován na přelom srpna. “Chceme v ní výrazně méně vysvětlovat službu jako esenci sdílené ekonomiky a o to víc se soustředit na konkrétní USP, které plynou z toho, jak služba funguje,” říká Jakub Strýček. Nedílnou součástí strategie má být podle jeho slov i posilování komunity kolem značky. “Teď je pro nás zásadní optimalizovat mediální mix. Jsme internetová platforma - chceme komunikovat primárně online,” dodává. Kromě toho je snahou vybudovat i silný akviziční model a zároveň rozšířit vnímání značky o atributy, které pomohou maximalizovat její potenciál na trhu.

Jakub Strýček, foto: Zonky
Jakub Strýček, foto: Zonky

Jakub Strýček působil od roku 2008 jako online marketing manažer v nové zpravodajské agentuře Mediafax. Do skupiny Nova nastoupil v roce 2010 jako brand manager nových médií, od roku 2011 vedl strategii hlavních televizních stanic mediální skupiny Nova i všech dalších klíčových produktů. Od druhé poloviny roku 2014 přišel na post ředitele marketingu v mediální skupině Mafra.

Novou tváří marketingu Zonky je také Michaela Brodecká, která od počátku července řídí content. Brodecká má za sebou působení v Mafře, kde pod vedením Strýčka pracovala na launchi Playtvak.cz. Následně ve Studenta Media zodpovídala za strategie budování employer brandů předních zaměstnavatelů v ČR.

Michaela Brodecká, foto: Zonky
Michaela Brodecká, foto: Zonky

-mav-