CNC upevnila pozici jedničky před VLM a Mafrou

pondělí, 14. srpna 2017, 08:25 Tisk MediaGuru

Postavení top pěti vydavatelů zůstává stejné, z dalších vyrostly Empresa a Extra Publishing.

Společnost Czech News Center (CNC) upevnila svoji pozici nejsilnějšího tuzemského vydavatele podle počtu čtenářů, které oslovuje svými tituly. Vyplývá to z aktuálně zveřejněných dat výzkumu čtenosti tisku Media projekt za období prvního pololetí 2017. Celkový zásah titulů CNC představuje 3,38 mil. čtenářů, což je o 1 procento více než v předcházejícím měřeném období za první čtvrtletí 2017 a poslední čtvrtletí 2016. Majetkově spřízněné vydavatelství CN Invest přidává dalších 764 tisíc čtenářů.

Druhá Vltava Labe Media (VLM) vykazuje celkový zásah na úrovni 2,75 mil. čtenářů (o 1 procento méně než v uplynulém měřeném období), třetí Mafra si pak o procento polepšila na 2,45 mil. čtenářů.

Czech News Center má nejsilnější postavení mezi deníky i mezi časopisy. V meziročním srovnání si ale žádný z pěti nejsilnějších vydavatelů nepolepšil. Nejlépe si z první pětice vedla Mafra, která loňský výsledek udržela.

Celkově si pak nejvíce v nových datech polepšilo vydavatelství Empresa Media, které nabralo 23 % nových čtenářů na celkových 885 tisíc (do výsledku se promítlo zařazení titulu Sedmička - křížovky). Významně si také v nových datech polepšilo vydavatelství Extra Publishing. To celkový zásah navýšilo o 54 % na 538 tisíc čtenářů. Nově se do výsledků Media projektu zařadily jeho tituly 100+1 historie a 100+1 Zázraky medicíny.

Souhrnná čtenost vydavatelství (tis. osob), 1+2Q/2017

Zdroj: Media projekt
Zdroj: Media projekt, Unie vydavatelů, Median, Stem/Mark

Podíl vydavatelství deníků, 1+2Q/2017

Zdroj:
Zdroj: Media projekt, Unie vydavatelů, Median, Stem/Mark

Podíl vydavatelství časopisů, 1+2Q/2017

Zdroj:
Zdroj: Media projekt, Unie vydavatelů, Median, Stem/Mark

-mav-