TV podzim se blíží, největší střet asi opět v neděli

úterý, 15. srpna 2017, 07:45 TV MediaGuru

Především seriálové souboje slibuje letošní podzimní vysílání. Co čeká televizní diváky?

Ještě před koncem srpna uvedou televize některé nové pořady, které si nachystaly pro letošní podzimní vysílání. Největší podzimní televizní souboj lze pravděpodobně stejně jako loni očekávat v neděli. Tentokrát se střenou druhá řada nováckého seriálu Policie Modrava a hlavní novinka konkurenční Primy Kapitán Exner. Česká televize nabídne v neděli večer prověřený seriál Četnické humoresky. Ten patří k "diváckým jistotám" a může tak promluvit do střetu pořadů hlavních komerčních rivalů.

Nova a Prima útočí podobnými zbraněmi i v sobotu, kde se proti sobě postaví reality show Tvoje tvář má známý hlas (Nova) a Pevnost Boyard (Prima). Oba se loni na podzim zařadily k nejsledovanějším pořadům na svých kanálech. Česká televize nabídne v sobotu večer nejprve Zázraky přírody, od třetího zářijového týdne pak novinku Zdravotní test národa, moderovaný Daliborem Gondíkem.

Lze očekávat, že i nadále bude páteční prime-time především v režii České televize. Představí se v něm pokračování seriálu První republika, asi největší novinka ČT v letošním podzimním vysílání. I další páteční pořady ČT patří ke stálicím, které oslovují diváky – 13. komnata a talk show Všechnopárty. Nova i Prima zařazují do pátečního vysílání shodně české filmy.

V pondělí večer pokračují v nastavené profilaci Česká televize i Nova. Obě zmíněné televize umísťují do hlavního vysílacího času nové řady svých seriálů s detektivním podtextem - Život a doba soudce A.K. (ČT) a Specialisté (Nova). Novinkou je poté nasazení komediálního seriálu Trapný padesátky (ČT). Prima po jarním uvedení seriálu Modrý kód sází na stejné zbraně jako na jaře. V pondělí a rovněž ve středu zařazuje právě seriál z nemocničního prostředí Modrý kód. 

Ve středečním prime-time se objevuje novinka v podobě docu reality Malé lásky (Nova). ČT ve středu reprízuje seriály Místo zločinu Plzeň a ve druhém okně od 21:00 druhou řadu seriálu Sanitka.

V úterním a čtvrtečním prime-time se potkají dva hlavní seriály komerční konkurence - Ordinace v růžové zahradě (Nova) a Ohnivý kuře (Prima). Prima je spokojená s výsledky, které Ohnivý kuře dosahuje po přesunutí do úterního vysílání a prohlašuje, že chce otupit programový formát konkurence.

Přestože řada pořadů pro letošní podzim je už známých, lze očekávat, že v průběhu podzimu půjdou do vysílání další novinky. Televizní vysílatelé mají ještě v ruce některá překvapení.

Plán pořadů na září 2017 v čase po 20:00

ČT1 Nova Prima
pondělí  Život a doba soudce A.K. 2 Specialisté Modrý kód
  Trapný padesátky Kriminálka Anděl Ano, šéfe!
úterý  Vyprávěj Ordinace v růžové zahradě Ohnivý kuře
  Hercule Poirot Víkend Top Star magazín
středa Místo zločinu Plzeň Výměna manželek Modrý kód
  Sanitka 2 Malé lásky Show Jana Krause
čtvrtek  Vyprávěj Ordinace v růžové zahradě Ohnivý kuře
  Hercule Poirot Prásk! Prima Partička
pátek  První republika II český film český film
sobota Zázraky přírody / Zdravotní test národa Tvoje tvář má známý hlas Pevnost Boyard
neděle  Četnické humoresky Policie Modrava Kapitán Exner
168 hodin Střepiny Očima Josefa Klíma

-mav-