Nova postaví Duel přímo proti Superdebatě ČT

úterý, 19. září 2017, 07:00 TV MediaGuru

TV Nova uzpůsobuje čas pro vysílání svého Duelu vysílání Superdebaty na České televizi.

Televize Nova upraví ve čtvrtek 19. října své vysílací schéma, do kterého v ten den umístí politickou diskusi Nova Duel. Nova podle informací MediaGuru.cz zruší v tento den pořad Sportovní noviny, který tradičně začíná kolem 20:10. Ten by měl uvolnit prostor pro pořad Nova Duel, který má začít už pět minut před 20. hodinou. Nova zřejmě neodvysílá v obvyklém čase ani svůj stěžejní seriál Ordinace v růžové zahradě.

Znamenalo by to, že TV Nova předběhne se svým diskusním pořadem o pět minut start velké předvolební Superdebaty, kterou na čtvrtek 19. října od 20:00 připravuje Česká televize. Vysílat ji hodlá na stanicích ČT1 a ČT24.

V pořadu Nova Duel se chystá vystoupit lídr hnutí ANO Andrej Babiš. Server Hlídacípes totiž v minulém týdnu upozornil na Babišův tweet, kterým diváky na 19. října pozval ke sledování svého vystoupení v diskusní debatě na TV Nova. Za svého protějška v diskusi označil Lubomíra Zaorálka (ČSSD). Zda se Zaorálek diskuse zúčastní, zatím nebylo potvrzeno.

Repro: Twitter účet Andreje Babiše
Repro: Twitter účet Andreje Babiše

Do pořadu Superdebata budou podle pravidel volebního vysílání ČT pozváni zástupci kandidujících politických stran a politických hnutí, pokud se umístily na prvním až desátém místě podle výsledků celostátního reprezentativního sociologického průzkumu volebního potenciálu. Debata se bude vysílat živě z pražského Kongresového centra.

Andrej Babiš se tak vyhne účasti v Superdebatě a získá prostor v nejlukrativnějším vysílacím čase nejsledovanější tuzemské televize. TV Nova zároveň indikuje silný zájem na vysílání takového pořadu, když je ochotna obětovat své stěžejní programové pilíře. Je rovněž známo, že Andrej Babiš si na vysílání České televize už několikrát stěžoval, účast v diskusi komerční televize tak může být z jeho pohledu výhodnější.

-mav-