A11 spustilo lokální portál Náš region

úterý, 10. října 2017, 10:30 Tisk MediaGuru

Značka Náš region se rozšiřuje i do online, lokální zpravodajství spouští vydavatelství A11.

Aleš Zavoral (vpravo) a Jna Tunana tiskové konferenci, foto: A11

Aleš Zavoral (vpravo) a Jna Tunana tiskové konferenci, foto: A11

Vydavatelství A11 spustilo internetový zpravodajský portál nasregion.cz zaměřený na události z Prahy a středních Čech. Má doplnit nabídku podobně zaměřených bezplatných tištěných periodik vydávaných pro obyvatele hlavního města a okolí, Berounska a Kladenska. Během dvou měsíců chce dosáhnout půlmilionu návštěvníků. Na úterním setkání s novináři to řekl ředitel vydavatelství Aleš Zavoral.

Proti ostatním médiím se chce zaměřovat na vydávání lokálních zpráv, které velkým celoplošným médiím nepřijdou dostatečně důležité, pro místní obyvatele ale význam mají. Velká média lokální žurnalistiku dělají od stolu, což je chyba, uvedl redaktor a publicista Jan Tuna. Ten bude do nového internetového periodika přispívat v rubrice zaměřené na testy spotřebního zboží.

V současnosti A11 vydává tištěné regionální zpravodaje v nákladu zhruba 732.000 kusů. Největší podíl z nich má měsíčník určený pro Prahu, který vychází v nákladu 450.000 kusů. Ty se distribuují zdarma do schránek a jsou k dispozici rovněž ve stojanech.

Na tvorbě obsahu všech regionálních mutací tištěného média Náš Region podle Zavorala pracuje deset redaktorů, přispívají do něj články ale i místní obyvatelé. Kromě lokálního zpravodajství se vydavatelství zaměřuje na odborná periodika, vydává například Zdravotnické noviny, Profi Poradenství Finance, nebo humoristický měsíčník Sorry.

-čtk-, -mav-