David Hurta odchází z čela Mladé fronty

středa, 27. září 2017, 09:45 Tisk, Lidé MediaGuru

Dlouholetý šéf Mladé fronty se rozhodl pro pracovní změnu, střídá ho Jan Mašek.

Z vedení vydavatelství Mladá fronta odchází ke 30. září plánovaně jeho generální ředitel David Hurta (na titulní fotografii). Od 1. října jej v čele vydavatelství nahradí nový výkonný ředitel Jan Mašek, který donedávna působil jako ředitel společnosti Versa Puls Media v Rumunsku (VPM patřila do skupiny vydavatelství Mladá fronta). Mladá fronta personální změnu potvrdila ve středu dopoledne. Další Hurtovy profesní kroky zatím nejsou známy.

David Hurta odchází po devíti letech z vedení vydavatelství Mladá fronta.

David Hurta odchází po devíti letech z vedení vydavatelství Mladá fronta.

David Hurta působil jako generální ředitel vydavatelství Mladá fronta od roku 2011, zodpovědný byl nejen za vydavatelství, ale i nakladatelství a Medical Services. Ve vydavatelství pracoval již od roku 2008, kdy postupně zastával pozice ředitele divize Časopisy a divize Euro E15. V médiích pracuje na manažerských pozicích více než 14 let (První novinová společnost, Mafra a Mediaservis).

Jan Mašek se stane 1. října výkonným ředitelem vydavatelství Mladá fronta.

Jan Mašek se stane 1. října výkonným ředitelem vydavatelství Mladá fronta.

Jan Mašek se podle sdělení Mladé fronty má věnovat řízení jednotlivých divizí, produktů a obchodu. Rozvíjet má obchodní strategie, přímý a agenturní prodej a oddělení Telesales.S tím má souviset nová nabídka služeb, realizace plánovaných aktivit a plnění stanovených obchodních cílů. Má se zaměřit i na posílení ekonomických titulů, uvedení novinek divize Motor Media, další expanzi divize Knihy a divize Medical Services a projektů spojených s dětským titulem Puntík.

Poslední rozhovor s Davidem Hurtou jsme publikovali v polovině srpna. Přečíst si jej můžete zde