Valenta a Voráček vstupují do Regionální televize CZ

čtvrtek, 26. října 2017, 11:45 TV MediaGuru

Další regionální televize přibývá na kontě Ivo Valenty, vstupuje do Regionální televize CZ.

Podnikatel a senátor Ivo Valenta a mediální magnát Michal Voráček vstupují do Regionální televize CZ. Prostřednictvím společnosti Our Media v ní získají celkem 50 procent: 30 % přes společnou firmu Our Media a 20 % přes Valentovu kyperskou společnost World Capital Ventures. Transakci schválila na svém posledním zasedání Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Druhá polovina patří stávající majitelce Evě Stejskalové.

„Do portfolia Our Media již spadá několik regionálních televizí, našich partnerů, a také řada serverů zaměřených na regionální zpravodajství, takže tato varianta se pro nás stala logickou volbou poté, co jsme se nedohodli s VLM,“ řekla k prodeji polovičního podílu ve firmě její dosavadní majitelka Eva Stejskalová.

„S Regionálnítelevizí.cz máme velmi zajímavé rozvojové plány a jsme rádi, že Eva Stejskalová zůstane akcionářkou a posílí tým naší skupiny,“ dodal Michal Voráček.

Eva Stejskalová

Eva Stejskalová

Ivo Valenta tak dál rozšiřuje svůj záběr na televizním regionálním trhu. Na konci září vstoupil do regionální TV Brno 1, dále podniká ve slovácké televizi TVS a také v pražské TV Praha

Our Media, ve které má Ivo Valenta podle týdeníku Respekt 70% podíl, je rovněž provozovatelem serveru Parlamentní Listy.cz.

Regionální televize.cz se už více než pět let věnuje regionálnímu zpravodajství  z moravských, českých a slezských regionů. Je distribuována všemi platformami – prostřednictvím satelitu ASTRA 3B, pozemního digitálního vysílání DVB-T (multiplex RS8), kabelových operátorů, či IPTV provozovatelů. Jako jediná televize s regionálním obsahem je součástí projektu TV metrového měření. Nejvyššího podílu na sledovanosti dosáhla 23.10. 2017, a to jak v cílové skupině 15+ (0,15%), tak v cílových skupinách 15-54 (0,17%) a 15-69 (0,19%).

Letos v létě se nejprve domluvila na partnerství se skupinou Vltava Labe Media (VLM), dohoda ale nakonec nebyla dotažena.

-mav-