Začíná vysílat válečný TV kanál War svět válek

úterý, 3. října 2017, 15:30 Aktuality, TV MediaGuru

V úterý 3. října 2017 začíná vysílat nová česká televizní stanice TV War svět válek. Je dostupná zákazníkům kabelové televize UPC a satelitní digitální služby Skylink. Provozovatelem je Československá filmová společnost.

Nová stanice je plně zaměřená na vojenství a s ním související oblasti. Diváci budou moci zhlédnout pořady o historických i aktuálních válkách a bitvách, o současných armádách a jejich složkách. Dalšími tématy jsou například špionáž, terorismus, konspirační teorie a třeba i UFO a hrozby z vesmíru. Noční proud bez komentáře například zahrne rekonstrukce bitev a bojová nasazení v současných konfliktech. Vysílat bude 24 hodin denně, v českém a slovenském jazyce.

TV War nabídne takto specializovaný program jako jediná v České republice a ve střední Evropě. Válečné dokumenty nabízejí ale i jiné kanály, například Prima Zoom nebo History Channel.

„Nemůžeme se tvářit, že nevíme nic o více než šedesáti současných válečných konfliktech, ve kterých už zemřely dva miliony lidí, že nezaznamenáváme zvyšující se počet teroristických útoků a že nic netušíme o hybridních a hackerských válkách. War svět válek nebude tyto problémy lakovat na růžovo. Naopak – bude na ně upozorňovat a varovat před možnými důsledky. A protože jde o domácí televizní stanici, budeme dbát o to, aby česká a slovenská stopa byla velmi silná, s důrazem na hrdinství, čest a vlastenectví,“ uvedl většinový vlastník Československé filmové společnosti Leoš Pohl.

Československá filmová společnost již nabízí televizní kanály Kinosvět, CS film, CS mini a Horor film počítá s tím, že novou stanici budou do své nabídky postupně zařazovat i další provozovatelé kabelových, satelitních a IPTV televizních sítí. Program lze již nyní sledovat rovněž nelineárně, prostřednictvím počítače, mobilu či internetu.

-čtk-