ČMSS chce velkou část kampaní zaměřit na mladé

středa, 22. listopadu 2017, 10:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

ČMSS omlazuje podobu svého maskota, míří na mladé spotřebitele.

Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) se snaží ve své marketingové strategii oslovit mladé spotřebitele. Kvůli nim omlazuje podobu svého maskota Lišky, zacílí na ně i velkou část svých kampaní.

„V poslední době cítíme výrazně zvýšený zájem o stavební spoření ze strany mladých klientů. Více než polovina nových smluv je uzavírána na jméno dítěte či mladistvého,“ vysvětluje pro MediaGuru.cz tiskový mluvčí ČMSS Tomáš Kofroň.

Kvůli potřebě omladit značku prošel modernizací i maskot Lišky. Celkově má působit ležérněji a víc „cool“. Oproti předchozí verzi má ta nynější uvolněně triko přes kalhoty a na nose moderní brýle. Na omlazení se podílel český marketingový tým ve spolupráci s mateřskou společností Bausparkasse Schwäbisch Hall.

Nová podoba Lišky má působit ležérněji a více „cool“.

Nová podoba Lišky má působit ležérněji a více „cool“.

Na mladé cílí i aktuální taktická kampaň, jež komunikuje prémii ve výši 2000 korun za zřízení stavebního spoření. „Chtěli jsme v této kampani zdůraznit všechny hlavní výhody stavebního spoření – tuto prémii, výhodnou úrokovou sazbu i státní podporu,“ popisuje Tomáš Kofroň. Spot je postaven čistě na postavě Lišky jakožto symbolu stavebního spoření.

I nadále však bude ČMSS pokračovat v komunikačním konceptu, který uvedla před rokem. S ním staví komunikaci na plnění individuálních představ klientů o bydlení, které představuje nejen prostřednictvím televizních spotů, ale na webu najdetesevevlastnim.cz. Po loňském spotu Bikerka nasadila letos reklamu o muži, který chtěl svůj automobil parkovat přímo v obýváku.

-stk-