ČS uvádí novou kampaň, tentokrát o Sdružení Neratov

středa, 15. listopadu 2017, 15:00 Reklama, Aktuality MediaGuru

Nová kampaň České spořitelny vypráví příběh faráře Josefa Suchára.

Česká spořitelna uvádí před vánočními svátky nový spot v duchu aktuálního komunikačního konceptu se sloganem „Když ve vás někdo věří, dokážete víc“,   který staví na skutečných příbězích klientů banky. 

Ústřední postavou dvouměsíční integrované kampaně je farář a vizionář Josef Suchár, který spolu s dalšími nadšenci před 25 lety založil Sdružení Neratov. Toto sdružení postupně obnovilo ves, opravilo kostel, domy, hospodu, obchod. Poté založilo chráněné dílny, zřídilo speciální školu pro děti s mentálním postižením a postavilo pivovar. V posledních let se důsledně věnuje sociálnímu podnikání, a právě s jeho financováním mu Česká spořitelna pomáhá. Dnes dává Sdružení Neratov práci 203 lidem, z toho 158 s různým handicapem, nejčastěji s mentálním postižením.

Kampaň zahájila začátkem listopadu v outdooru, kde se na vizuálech objevuje skutečná tvář faráře Josefa Suchára. V online prostředí pracuje s tzv. oživlým webem, který představuje Neratov dříve a dnes, a zároveň ukazuje i další skutečné příběhy. Ve dnech 20. a 21. listopadu je v plánu neratovské živé okénko v pražské Galerii Harfa od 11.00 do 13.00, kdy bude možné nahlédnout do chráněných dílen a rovnou objednat vánoční dárky. Podobný přenos bude probíhat od 4. do 7. prosince na FB České spořitelny. 

Dále bude 27. listopadu nasazen televizní spot, na internetu bude k vidění i dokument, který natočily neratovské děti. 

„Věřím, že rozhodnutí postavit komunikaci na reálných příbězích našich klientů, bylo správné. Naše banka stojí především na ,svých' lidech – ať už zaměstnancích, nebo klientech, a tom je potřeba dát vědět. Změna vnímání naší značky, kteří mnozí viděli jako už zastaralou, je určitě běh na dlouhou trať, ale už teď nás lidé vnímají lépe,“ popisuje ředitelka marketingu České spořitelny Monika Hovorková. Koncept byl uveden v březnu letošního roku příběhem profesora Václava Vojty, dětského neurologa, terapeuta a autora známé Vojtovy metody.

Kreativní koncept pochází z dílny agentury Young & Rubicam. Produkci zajistila společnost Bistro Films. Režie spotu se ujala Jasmina Blaževič, za kamerou stál Štěpán Kučera, hudbu složil Thomas William Hill. Dokument režírovala Zuzana Kirchnerová. 

-stk-