ČT točí druhou řadu seriálu Rapl a Strážmistra Topinku

středa, 15. listopadu 2017, 11:15 TV MediaGuru

Druhá řada detektivního seriálu Rapl nebo nový seriál vycházející z Doktora Martina se objeví ve vysílání ČT.

Hynek Čermák v seriálu Rapl 2, foto: Česká televize

Hynek Čermák v seriálu Rapl 2, foto: Česká televize

Česká televize připravuje do vysílání druhou řadu detektivního seriálu Rapl. Natáčení nové řady seriálu s Hynkem Čermákem v hlavní roli začalo v těchto dnech. Policejní tým i v druhé sérii doplní Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková a Tomáš Jeřábek.

Druhá série má být, podle tvůrců, „kosmopolitnější“, má se více soustředit na charaktery obětí kriminálních činů a na prostředí, z nějž vzešly. „Děj jsme přestěhovali z Krušných hor do Ústí nad Labem, řeka bude mít v sérii jednu z hlavních rolí. Točit se bude také na Mostecku a podíváme se do Děčína, kde jsme točili Cirkus Bukowsky. Dostaneme se i do Prahy, jeden díl se odehrává na Sázavě, a dva dokonce v exotické Černé Hoře,“ přibližuje režisér a scenárista Jan Pachl.

První řada kriminálního seriálu Rapl si vysloužila nominaci na Českého lva i cenu evropského televizního festivalu Prix Europa. O nákupu seriálu se jedná s Polskem, Slovenskem a Bulharskem a o jeho remake projevili zájem vysílatelé z USA. Sledovanost první řady, kterou ČT nabídla loni na podzim, představovala v průměru 1,25 mil. diváků starších 15 let při 30% podílu.

Robert Mikluš, Jenovéfa Boková a Veronika Freimannová v seriálu Strážmistr Topinka, foto: ČT

Robert Mikluš, Jenovéfa Boková a Veronika Freimannová v seriálu Strážmistr Topinka, foto: ČT

Česká televize ale pracuje i na dalším „známém“ formátu. Jak už jsme informovali, začalo natáčení nového seriálu Strážmistr Topinka, který vychází z postavy seriálu Doktor Martin. Má jít o vůbec první spin off v několika zemích adaptovaného seriálu Doc Martin.
ČT ve středu upřesnila, že v seriálu se kromě Roberta Mikluše, ztvárňujícího postavu strážmistra Topinky, objeví i Miroslav Donutil, Václav Kopta, Gabriela Marcinková nebo Tomáš Jeřábek. Matku Tomáše Topinky si zahraje Veronika Freimanová, jeho novou lásku Jenovéfa Boková a majora Hrubého z ostravské kriminálky Jiří Bartoška.

Jiří Bartoška a Veronika Freimanová v seriálu Strážmistr Topinka, foto: ČT

Jiří Bartoška a Veronika Freimanová v seriálu Strážmistr Topinka, foto: ČT

„Pokládám za velký úspěch, že se nám podařilo vzít postavu z takto úspěšného seriálu a vymyslet pro ni zcela nový, originální příběh, který se líbil i majitelům práv britské společnosti Buffalo Pictures a dali nám k naší práci svolení. Velkou zásluhu na tom má, kromě naší inspirace - skvělého Roberta Mikluše, producent Vratislav Šlajer a hlavní scenárista seriálu Štefan Titka,“ říká kreativní producentka Kateřina Ondřejková.

-mav-