Česká reklama: Bodovali Youngové s kampaní pro Newsweek

neděle, 31. prosince 2017, 08:30 Reklama MediaGuru

Poslední den roku připomínáme ocenění české reklamy v letošním roce. Ať je rok 2018 pro všechny čtenáře po všech stránkách rokem úspěšným.

Newsweek - Olympic Drunk od agentury Young & Rubicam

Newsweek - Olympic Drunk od agentury Young & Rubicam

I v letošním roce zaznamenala česká reklama v mezinárodním klání úspěchy. Z Cannes si Češi odvezli celkem tři ocenění: zlato a dvě stříbra získala agentura Young & Rubicam za své počiny pro časopis Newsweek, jehož vydávání bylo na českém trhu už ukončen. 

Youngové zabodovali jednak v kategorii Print & Publishing, kde získali zlato a stříbro, jednak v kategorii Radio, kde byly stříbrně oceněny rádiové spoty pro Newsweek

Za stejné vizuály získala Y&R také Grand Prix na festivalu Golden Drum v kategorii Media a stříbro za outdoor. Stříbrem byly rovněž oceněny dva rádiové spoty. 

Na Golden Drum bodovala také agentura Havas, jenž si za svůj spot Řezník – Chirurg pro EKO-KOM odnesla stříbro. 

Na festivalu Golden Hammer, který se již od roku 1999 koná na lotyšské scéně, Češi bodovali celkem šestkrát. Oceněny byly práce agentur Geometry Global a Bistro.

Agentura Geometry Global získala tři ocenění. Za svůj projekt pro Armádu Spásy, v němž před Vánocemi balila dárky místo do papíru po vzoru japonského furishiki do oblečení, si odnesla zlato v kategorii Promo & Activation, stříbro v kategorii Media a ocenění Diploma, jež se blíží svou hodnotou klasickému bronzu, za Outdoor.

Tři ocenění Diploma si odvezla agentura Bistro za kampaň Rupturalismus pro Lenovo, a to v kategoriích Digital or Social Media, Integrated Digital Campaigns a Integrated.

Na letošních ADC Europe získala česká reklama jedno stříbro, které si vysloužila agentura DDB v kategorii Promotions & New Media za kampaň „When You've Had Enough“, kterou vytvořila pro McDonald’s. 

Na evropském finále soutěže IMC European Awards se Česká republika stala dokonce nejúspěšnější ze sedmi zapojených zemí, celkem osm agentur získalo 21 cen. O dvě zlatá ocenění se postaraly agentury Geometry Global s již zmíněnou kampaní Armáda spásy – Salvation Paper – a Momentum Czech Republic za kampaň Hvězdy zítřka. Tucet stříbrných cen a sedm bronzových si odnesly agentury Symbio Digital, Leemon Concept, Wunderman Prague, Garp Integrated, Wellen a Underline.

-stk-