Hello bank! spouští k rebrandingu „škytací“ kampaň

čtvrtek, 14. prosince 2017, 10:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Hello bank! startuje kampaň se sloganem „Konečně banka, která myslí na lidi.“

Nová digitální banka na českém trhu, Hello bank!, jež vznikla ze společnosti Cetelem, spouští 18. prosince marketingovou kampaň na posílení znalosti značky. V současnosti má Hello bank! 400 tisíc aktivních klientů, které „zdědila“ po svém předchůdci. Od rebrandingu, s nímž je spojeno i rozšíření portfolia o bankovní produkty, si společnost slibuje i možnost oslovit nové cílové skupiny. 

Se sloganem „Konečně banka, která myslí na lidi“ staví komunikaci na rčení, že když na někoho někdo myslí, škytá. „Myslím, že pro většinu lidí je banka jen anonymní institucí. Ale my chceme, aby klienti dobře věděli, že v Hello bank! pracují úplně stejní lidé, jako jsou oni. Je to banka dělaná lidmi pro lidi,” uvedla Gabriela Pithartová, brand & customer experience director Hello bank!. 

„Na rozdíl od předchozí komunikace Cetelemu, kdy jsme přebírali centrální kreativu, jsme u Hello bank! získali velkou autonomii. Značka je tak na každém trhu, kde působí, profilována trochu jinak,“ vysvětlila Gabriela Pitharthová s tím, že značka je hravá, zakládá si na jednoduchosti, transparentnosti, bezpečnosti a lidskosti.

Kampaň odstartovala outdoorovou komunikací 6. prosince, o týden později bylo přidáno rádio, 18. prosince bude nasazen první imageový televizní spot na Nově. Ústředním motivem jsou škytající lidé v běžných situacích, na které někdo myslí. 

V průběhu roku 2018 bude Hello bank! tento koncept nadále rozšiřovat a image spot postupně doplní produktové exekuce s konkrétní nabídkou a výhodami pro klienty.

Celý koncept pochází z dílny agentury Outbreak, která v červnu letošního roku zvítězila ve výběrovém řízení. Produkci zajistila společnost Toaster Pictures. Režie se ujal Prokop Motl. Hudební pozadí tvoří píseň Lights od Jamese Harrise. Mediální nákup má na starosti Spark Foundry. 

Hello bank! má také novou podobu poboček, pod níž je podepsána Erika Bohatá ze studia Capexus. Prostor je otevřen a transparentní, pracuje s modrou a bílou barvou. Součástí je i knihovna nebo například ping-pongový stůl.  

Nová pobočka je k vidění zatím v Praze, v prvním pololetí příštího roku získají nový vzhled i prostory i pobočky v Brně a Ostravě. Další rozvoj poboček není v plánu, Hello bank! sází především na vizibilitu, kterou má díky splátkovému prodeji v partnerských prodejnách, například v Ikee, Planeu nebo Euronics. 

-stk-