Manažeři CME Del Nin a Mainusch získali nové smlouvy

sobota, 23. prosince 2017, 00:25 TV Autoři

Manažeři skupiny CME, majitele TV Nova, získali nové vylepšené smlouvy.

Christoph Mainusch, foto: TV Nova

Christoph Mainusch, foto: TV Nova

Společnost Central European Media Enterprises (CME), vlastník televizní skupiny Nova,  uzavřela ve čtvrtek 21. prosince 2017 upravené pracovní smlouvy se svými manažery. Týká se to obou generálních ředitelů Michaela Del Nina a Christopha Mainusche, který je zároveň generálním ředitelem TV Nova. Dále se to týká finančního ředitele Davida Sturgeona a právníka Michaela Penna. Nové smlouvy upravují dosud platné, uzavřené 1. července 2016.

Smlouvy vstupují v platnost od 1. ledna 2018 a mj. vylepšují roční honorář pro oba generální ředitele. Od nového roku se jejich roční plat zvyšuje na 938 tis. USD ze stávajících 850 tisíc USD. Manažerům stejně jako dosud smlouva zajišťuje možnost získat bonus odpovídající sto procentům ročního platu, přičemž jeho maximum je stanoveno na úroveň 200 % ročního platu.

Nové smlouvy zároveň vyjasňují okolnosti pro případ, že by CME porušila zaměstnaneckou smlouvu a stanovují mechanismy pro vypořádání nároků na odstupné.

Michael Del Nin a Christoph Mainusch nastoupili do svých funkcí v září 2013. Valná hromada CME jim letos v létě přiznala bonus ve výši 1,7 mil. USD. Celkový honorář za loňský rok včetně ročního platu představoval v případě Michaela Del Nina 3,132 mil. USD a v případě Christopha Mainusche částku 3,099 mil. USD.

-mav-