Nova mění vedení nových médií, Petr Horák odchází

středa, 6. prosince 2017, 07:45 Lidé MediaGuru

Šéf nových médií a diverzifikace televizní skupiny Nova Petr Horák z televizní skupiny odchází.

Petr Horák, foto: TV Nova

Petr Horák, foto: TV Nova

Ředitel sekce nových médií a diverzifikace skupiny Nova Petr Horák svoji pozici ke konci roku opustí. Petr Horák odejde z Novy po necelých deseti letech. „Po vzájemné dohodě končí Petr Horák ke konci roku 2017 na pozici ředitele sekce nových médií a diverzifikace skupiny Nova. Jeho agendu si mezi sebe rozdělí stávající kolegové v týmu. Petrovi děkujeme za jeho dosavadní práci a výsledky. Vedle spuštění internetového videoportálu Voyo se podílel také na distribuci stanic v České republice i okolních zemích a úspěšně vedl boj proti neoprávněnému vysílaní stanic skupiny Nova na Slovensku," uvedla mluvčí TV Nova Jana Ondrejechová.

Kam budou směřovat další profesní kroky Petra Horáka, zatím není známo.

Petr Horák přišel do skupiny CME v roce 2008, kdy nastoupil na pozici business development director. V roce 2012 se postavil do čela Voyo.cz a VOD služeb skupiny Nova, od února 2014 je vedoucím diverzifikace TV Nova, zodpovědným za online divizi a onlinové služby, stejně jako za koordinaci nových projektů napříč regionem, ve kterém CME působí. Petr Horák tak stál u rozšíření portálu Voyo.cz, podílel se na startu serveru NovaPlus.cz, připravoval i stanici Nova International (pro Slovensko) a rozjezd sportovního kanálu Nova Sport 2.

Místo ředitele nových médiích se řešilo v rámci skupiny Nova už loni v říjnu. Tehdy Nova do vedení nových médií jmenovala Piotra Kocela a Petr Horák se posunul na místo jeho zástupce. Letos v březnu Kocel ze skupiny odešel a Horák se vrátil zpět do vedení nových médií. 

-mav-