Shell uvádí nový koncept rychlého občerstvení

pátek, 1. prosince 2017, 12:35 Aktuality, Marketing MediaGuru

Shell přichází s novým konceptem občerstvení delibyShell.

Nový koncept je prozatím dostupný na dvou dálničních čerpacích stanicích, foto: Shell.

Nový koncept je prozatím dostupný na dvou dálničních čerpacích stanicích, foto: Shell.

Síť čerpacích stanic Shell inovuje svou nabídku rychlého občerstvení. Nový koncept delibyShell byl doposud spuštěn v pilotním provozu na čerpacích stanicích v Popůvkách na D1 u Brna a Příšovicích na D10 u Turnova, které prošly zásadní rekonstrukcí. V roce 2018 se objeví na dalších deseti dálničních čerpacích stanicích, v průběhu příštích tří let by měly být osvědčené prvky integrovány napříč celou sítí. Celkové investice se pohybují v řádech milionů korun. Do roku 2025 je cílem Shell, aby doplňkové služby tvořily 50 % tržeb. 

Prodejní formát Shell je postaven na čtyřech základních pilířích – nabídce kvalitní kávy, ať už vlastní Deli2Go, či Costa Express, fresh baru Fruitisimo, příjemném posezení a novém konceptu rychlého občerstvení, na jehož vývoji společnost spolupracovala se šéfkuchařem Filipem Sajlerem. 

„Ve všem, co děláme, klademe důraz především na kvalitu. Chceme zákazníkům nabídnout kvalitní servis i zboží. U občerstvení je tak pro nás důležitý původ surovin, rozhodli jsme se nepoužívat genetické modifikované potraviny, mražené maso, separáty ani glutamát,“ popsal za společnost Shell Michal Štěpánek s tím, že všichni dodavatelé surovin pro sortiment delibyShell musí splňovat přísné podmínky.  

V rámci nového konceptu delibyShell dochází k rozšíření čerstvé nabídky, foto: Shell.

V rámci nového konceptu delibyShell dochází k rozšíření čerstvé nabídky, foto: Shell.

Součástí prodejního formátu je fresh bar Fruitisimo, foto: Shell.

Součástí prodejního formátu je fresh bar Fruitisimo, foto: Shell.

Dalším pilířem je příjemné posezení, foto: Shell.

Dalším pilířem je příjemné posezení, foto: Shell.

novém menu je nyní standardně teplá polévka, novinkou jsou speciality z grilu – čtyři druhy předpřipravených hlavních jídel (např. kuřecí špíz se salátem Coleslaw) s možností výměny příloh, dětské menu nebo wrapy. Dosavadní nabídku hot dogů doplnily hot dogy americké. Součástí jsou i čerstvě připravené bagety či předbalený sortiment. 

Ve spolupráci s Filipem Sajlerem vzniklo speciální menu, obsahující šest jídel – například fit croissant s krabí pomazánkou a jablky, tradiční Caesar salát s masovými kuličkami či americký hot dog. Tři jídla budou v rámci předbaleného sortimentu dostupné také na většině čerpacích stanic Shell, mimo jiné bageta Bánh mi či krůtí šunka ve švédském chlebu s fíky a špenátem. Do budoucna bude menu postupně obměňováno, a to i dle sezónnosti. 

Rozvoj nového konceptu jde ruku v ruce s rozšířením fresh barů Fruitisima, které je v současnosti na čtyřech čerpacích stanicích Shell. Rovněž byl posílen i personál. 

Gastronomická nabídka hraje u čerpacích stanic stále větší roli obecně. Benzina rozšířila ve svém konceptu Stop Café nabídku o zdravá jídla z čerstvých surovin, na vybraných čerpacích stanicích na dálnicích budou nabízena i čerstvá jídla vytvořená přímo na základě objednávky zákazníka. Síť MOL má na vybraných stanicích koncept Fresh Corner, který nabízí čerstvě připravované sendviče, toasty a panini i sladké a slané pečivo a denně dva druhy polévek. OMV letos nově zařadila čerstvě připravené sendviče, jejíž recepturu připravil šéfkuchař Emanuel Ridi. 

-stk-