Alena Černá řídí mediální firmu na Slovensku

čtvrtek, 4. ledna 2018, 07:25 Slovensko, Lidé MediaGuru

Bývalá generální ředitelka vydavatelství Bauer Media se ujala řízení slovenské firmy Košice:Dnes.

Vydání deníku Košice:Dnes, foto: Košice:Dnes

Vydání deníku Košice:Dnes, foto: Košice:Dnes

Alena Černá se vrací do mediálního prostředí, od začátku ledna se postavila do čela slovenské regionální mediální firmy Košice:Dnes. Mediální společnost se orientuje jak na vydávání deníku, tak na provozování webu, regionální TV stanice a podílí se i na rozhlasovém vysílání.

Podle oficiálního sdělení střídá Alena Černá na pozici generální ředitelky stávajícího šéfa Lukáše Hraňa. Hraňo se má v rámci vlastnické skupiny posunout na novou pozici.

„Pozice generální ředitelky Košice:dnes je pro mě příležitostí uplatnit získané zkušenosti v novém prostředí a víc pracovat s elektronickými médii," sdělila Alena Černá.

Alena Černá se rozhodla z osobních důvodů odejít z vedení největšího čistě magazínového vydavatelství v Česku v polovině roku 2016. V jeho čele stála necelé čtyři roky. Před tím řídila vydavatelství Astrosat Media (dnes součást skupiny VLM), ve vydavatelské branži se pohybuje přes dvacet let.

Do portfolia společnosti, která se označuje jako největší lokální mediální dům na Slovensku, patří bezplatný deník Košice:Dnes, lokální televize Košice:Dnes (dříve tv:naša), vysílající v terestrice v Košicích a okolí, dále na satelitu a kabelu, a portál Kosicednes.sk. Spolupracuje také s regionálním Rádiem Kiss. Souhrnný zásah médií společnosti Košice:Dnes má představovat 300 tisíc lidí v Košicích a okolí.

Mediální dům Košice:Dnes patří do skupiny Kratky Global, v níž má majoritní podíl podnikatel Daniel Krátký. 

-mav-