Footshop se stěhuje v Praze do Vnitroblocku

pondělí, 29. ledna 2018, 07:45 Aktuality, Retail MediaGuru

Teniskový obchod Footshop v únoru otevře novou prodejnu ve Vnitroblocku.

Foto: Footshop

Foto: Footshop

Footshop otevře od února novou prodejnu v pražských Holešovicích v multižánrovém Vnitroblocku, propojující kavárnu, designérský obchod i výstavní prostory.

„Předchozí prodejnu v budově Orco na Bubenské 1 jsme bohužel museli opustit. Stejně jako všechny firmy, i my jsme se z důvodu celkové rekonstrukce této funkcionalistické budovy museli vystěhovat. Hledali jsme proto místo, kde Footshop bude moci nadále oslovovat své zákazníky nejenom díky unikátní selekci tenisek a oblečení, ale i eventům, které jsou pro budování naši streetwear kultury tak důležité!“ představuje důvody stěhování prodejny brand manager Tomáš Velický.

Footshopu bude ve Vnitroblocku patřit celá zadní část budovy, která se bude přirozeně prolínat s kavárnou. Cílem je co nejvíce zachovat duch Vnitroblocku a zároveň nabídnout zákazníkům komfort nakupování, jaký znají ze zahraničí.

„Ve Vnitroblocku je to pro nás radost spolupracovat s celou Footshop crew, která citlivě vnímá a dokáže pochopit naši filozofii. Věříme, že společně můžeme vybudovat atraktivní místo plné kultury, kvalitního jídla a streetwear oblečení a tenisek,“ odhaluje plány spoluzakladatel Vnitroblocku Lukáš Žďarský.

Multižánrový prostor Vnitroblock, foto: Footshop

Multižánrový prostor Vnitroblock, foto: Footshop

Jak Vnitroblock, tak Footshop si zakládají na aktivaci ve spolupráci s umělci, fotografy, malíři či designéry. První společný počin odstartuje 15. února eventem Plný Block vol. VI – Upcycle jam, zaměřeným na téma udržitelnosti, na kterou se chce teniskový prodejce v budoucnu více soustředit. Návštěvníky čekají přednášky, bazar nábytku, ale i představení zero waste spolupráce Footshopu a designérky Petry Ptáčkové.

Novou prodejnu s teniskami v Praze představila v prosinci také značka Queens, která v loňském roce redesignovala i svůj obchod v Brně a Ostravě. Americký Foot Locker otevřel loni na pražském Václavském náměstí třípatrovou prodejnu. 

-stk-