Galinski přebírá po Fleischmannovi posty v E2 a F1

středa, 3. ledna 2018, 16:05 Rádio, Lidé MediaGuru

Michel Fleischmann opustil pozici jednatele Evropy 2 a předsedy představenstva Frekvence 1.

Michel Fleischmann na konferenci Digimedia 2017

Michel Fleischmann na konferenci Digimedia 2017

Novým jednatelem společnosti Evropa 2 se stal Daniel Simon Boris Galinski, který tak v této pozici nahradil Michela Fleischmanna. Stejná výměna se odehrála i na pozici předsedy představenstva společnosti Frekvence 1. Společnosti Evropa 2 a Frekvence 1, které provozují stejnojmenné rozhlasové stanice, spadají do skupiny Lagardere Active ČR

Podle společnosti Lagardere Active ČR souvisejí tyto změny s celosvětovými administrativními úkony. „Celosvětově v rámci skupiny Lagardere dochází ke sjednocování právních a administrativních úkonů a Česká republika v tomto ohledu pouze kopíruje své sesterské společnosti," uvedla na dotaz MediaGuru.cz mluvčí skupiny Zuzana Nevoralová.

Daniel Simon Boris Galinski je téměř šest let CEO International Operations, Media Senior Executive pro Afriku, Asii a střední Evropu, figuruje i v dozorčí radě Lagardere Active ČR. 

„Michel Fleischmann bude i nadále působit v Lagardere Active ČR jako prezident, ale v rámci celé skupiny Lagardere dostal důvěru a posouvá se do poradenské pozice pro celosvětovou skupinu Lagardere. Exekutivním řízením české pobočky se zabývá už třetí měsíc Martina Říhová, která se v nedávné době stala novou výkonnou ředitelkou Lagardere Active ČR," dodala mluvčí Lagardere Active ČR.

Martina Říhová zaujala od loňského listopadu pozici výkonné ředitelky. Podle tehdejšího vyjádření společnosti má úzce spolupracovat s Michelem Fleischmannem

-mav-