Oděvní firma H&M zakládá novou značku Afound

středa, 31. ledna 2018, 10:55 Aktuality, Marketing MediaGuru

Na cenově zvýhodněnou módu se zaměří nová značka skupiny H&M.

V letošním roce plánuje skupina H&M spuštění nové značky s názvem Afound. Ta má nabízet na jednom místě „cenově výhodné módní kousky” externích i vlastních značek H&M pro ženy i muže. Profilovat se bude jako „stylový i cenový ráj“, který bude dostupný v kamenném retailu i v e-commerce. 

„Afound si bude zakládat jak na výběru značek, tak na ceně . Stavět bude jak na inspiraci pro osobní styl, kvalitních značkách i na pocitu, který přináší spotřebitelům dobrá cena, Afound představí novou formu nákupní zkušenosti ve slevách,“ vysvětlil Fredrik Svartling, managing director nové značky.

První kamenný obchod bude letos otevřen ve Stockholmu v domovském Švédsku, kde bude spuštěn i e-shop.

Do skupiny H&M, jež byla založena v roce 1947, patří značky H&M, H&M Home, COS, Weekday, Cheap Monday, & Other stories, Monki a loni uvedená Arket. Přítomná je na 69 trzích, kde provozuje celkem 4739 obchodů. Na 43 trzích je přítomna i online. Obrat za loňský rok činil podle odhadů 232 miliard švédských korun (600 mld. Kč). V letošním roce chce otevřít dalších 220 prodejen a vstoupit na dva nové trhy, uruguayský a ukrajinský, stejně tak chce rozšiřovat i svou online přítomnost. 

Největším konkurentem H&M je španělská společnost Inditex, která má pod sebou značky jako Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home a Uterqüe. Zara od ledna testuje v Londýně nový formát pop-up store, který slouží především k výdeji online objednávek. 

Konkurencí H&M jsou rovněž online prodejci módy, v Evropě silný Asos, v Německu, což je pro H&M největší trh, se potýká s britským Primarkem. 

-stk-