Plánované filmové premiéry letošního roku

pátek, 5. ledna 2018, 08:45 Marketing MediaGuru

Přinášíme přehled nových filmů, které by mohly přilákat diváky do českých kin.

Zdroj: Negativ

Zdroj: Negativ

V letošním roce se na plátnech kin objeví řada českých i zahraničních titulů, které by mohly přilákat nemálo diváků. Premiéry budou mít nové filmy s komiksovými hrdiny, pokračování filmových řad, snímky, sázející na zvučná jména, i remaky slavných filmů. Z tuzemska své filmy letos představí Zdeněk Troška, Filip Renč, Karel Janák, Ondřej Trojan nebo Marek Najbrt.

Začátkem roku do kin přijde Velká hra režiséra Aarona Sorkina, vyprávějící pravdivý příběh profesionální lyžařky Molly Bloom, která se dílem osudu stala provozovatelkou tajných heren pro smetánku nejen z řad hollywoodských hereckých es, rockových hvězd a nejlepších pokerových hráčů, ale i vysoko postavených byznysmenů a prominentů mafie. Snímek sází na Jessicu Chastain či Kevina Kostnera.

Dále bude možné zajít na nový film Woodyho Allena Kolo zázraků, na snímek Odnikud režiséra Fatiha Akina či komedii Zmenšování s Mattem Damonem a Christophem Waltzem. Zajímavým počinem je film S láskou Vincent, jenž se skládá z 66 960 olejomaleb, jež byly vytvořeny podle 94 původních van Goghových děl. Ridley Scott se představí snímkem Všechny prachy světa, tím snímkem, z něhož vymazal veškeré scény s Kevinem Spaceym, jenž byl obviněn ze sexuálního obtěžování, a přetočil je s Christopherem Plummerem.

Na plátně bude k vidění také Gary Oldman, který ve filmu Nejtemnější hodina ztvárnil Winstona Churchilla, jenž coby premiér Velké Británie čelí 2. světové válce.

Z českých snímků bude mít premiéru komedie Filipa Renče Zoufalé ženy dělají zoufalé věci. V únoru na velká plátna vstoupí Tonda Blaník ve svém celovečerním filmu Prezident Blaník.  

V únoru do kin dorazí poslední film z trilogie o Christianu Greyovi a Anastasii – Padesát odstínů svobody. Dále také přijde nový snímek Guillerma del Tora Tvář vody, jenž se odehrává za studené války v utajované americké vládní laboratoři.

Clint Eastwood natočil film Paříž 15:17, a to podle skutečných událostí, kdy ve vlaku na trase do hlavního francouzského města zmařili tři Američané pokus o teroristický útok.

Další únorová novinka je film Stevena Spielberga Akta Pentagon: Skrytá válka, v níž se hlavních rolí ujala Meryl Streepová a Tom Hanks. Vypráví příběh novinářů deníků The Washington Post a The New York Times, kteří zveřejnili tajnou zprávu označovanou jako Pentagon Papers o angažovanosti americké vlády během války ve Vietnamu.

Steven Spielberg však hned v březnu uvede ještě jeden film, a to Ready Player One: Hra začíná o životě ve virtuální realitě zvané Oasis. Dále do kin přijde Tomb Raider, v níž Laru Craft ztvární Alicia Vikander, či Máří Magdaléna s Rooney Marou a Joaquinem Phoenixem. Na jaře bude mít premiéru i nový film Karla Janáka Důvěrný nepřítel o jedné chytré domácnosti či dokument Terezy Nvotové Mečiar.

V dubnu dorazí Avengers: Infinity War, Submergence či film Every Day. Z českých snímků se představí komedie Tomáše Svobody Dvě nevěsty a jedna svatba, Hastrman Ondřeje Havelky či Do větru režisérky Sofie Šustkové.

V květnu bude mít premiéru Deadpool 2, muzikál A Star Is Born, v němž si zahrál Bradley Cooper country hvězdu Jacksona Mainea a Lady Gaga mladou talentovanou zpěvačku Ally, či životopisný film Gauguin s Vincentem Casselem v hlavní roli. Na hvězdněválečnou notu zahraje snímek Solo: A Star Wars Story.

Fanoušci snímků Wese Andersona se mohou těšit na Psí ostrov.

Mezi červnové snímky patří hvězdně obsazený krimi film Debbie a její parťačky, v němž si vedle Anny Hathaway, Sandry Bullock, Cate Blanchett, Mindy Kaling či Heleny Bonham Carter zahrála i Rihanna či Kim Kardashian West. Podobnost s názvem známého filmu Dannyho parťáci není náhodná.

Dále před létem vstoupí do kin Sicario 2: Soldado s Beniciem del Torem v hlavní roli, Ghost Stories či Jurský svět: Zánik říše.

Léto se ponese v atmosféře Mamma Mia: Here We Go Again!, kde se ke známé sestavě přidá zpěvačka Cher. Dále se představí snímek Ant-Man a Wasp, thriller Anna od Luca Bessona či Mission: Impossible 6.

Na podzim do kin přijdou filmy Robin Hood, Mary Queen of Scots, Halloween, First Man, Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zložiny, The Grinch, Louskáček a čtyři říše či X-Men: Dark Phoenix. Premiéru bude mít také český snímek Toman od Ondřeje Trojana.

Před vánočními svátky bude možné do kina vyrazit na novou verzi slavného muzikálu s kouzelnou chůvou, kterou si ve snímku Mary Poppins se vrací zahrála Emily Blunt. Dále se představí animovaný Spinder-Man: Paralelní světy a akční Aquaman.

-stk-