V Česku vzniká nová značka alternativní stravy RealFood

pátek, 26. ledna 2018, 11:55 Aktuality, Marketing MediaGuru

Na českém trhu přibyla nová značka alternativní stravy, chystá i zahraniční expanzi.

Foto: RealFood

Foto: RealFood

Na českém trhu vznikla nová značka alternativní stravy Real Food, jež chce stavět na kvalitě vstupních ingrediencí a nízkosacharidovém složení v pěti příchutích. „Naším produktem nechceme nahrazovat zdravou stravu, jen nabízíme alternativu pro situace, kdy nemáte šanci se ke zdravému jídlu dostat,“ popsal Tomáš Rajchl, který za projektem spolu se svým sedmičlenným týmem stojí.

Real Food má tedy představovat „druhou nejlepší volbu“ hned po zdravém a vyváženém jídle. Jeho produkty jsou nízkosacharidové, obsahují vysoké množství bílkovin, kokosový olej, MCT tuky, rýžovou mouku, CMF Instant, celá sušená vejce, minerály a vitamíny. Naopak neobsahuje lepek, laktózu či oříšky. Dostupný je v jahodové, vanilkové, čokoládové, makové a naturální příchuti.

Real Food nabízí pět příchutí, foto: RealFood.

Real Food nabízí pět příchutí, foto: RealFood.

Real Food, jež je vyráběn ve spolupráci s českou firmou Artifex Instant, je v prodeji zatím v prášku, jež se mu smíchat s vodou. V plánu jsou však i už namíchané nápoje či tyčinky. Zakoupit je lze pouze přes e-shop. Od poloviny února doplní produkty mobilní aplikace, sloužící ke sledování kalorického příjmu. Po otestování novinky na českém trhu se značka chystá na zahraniční expanzi. „Prodávat bychom chtěli do celého světa,“ podotkl Rajchl.

Značka využívá logo přímé šipky, znázorňující „čistý záměr“. „Naším cílem je vše dělat v maximální kvalitě a nikdy z ní neslevit,“ vysvětlil Rajchl s tím, že logo, vizuální identitu i design obalů a odměrky si vytvořil tým interně. Šejkr, v němž je potřeba Real Food připravit, vyrábí japonská firma Rivers.

Marketingově bude značka podpořena PR aktivitami, komunikací na sociálních sítích a spoluprací s influencery a ambasadory. „Chceme s podporou začít odspoda. Věříme tomu, že naše produkty se svou kvalitou natolik liší od konkurence, že se prosadí samy,“ vysvětlil Rajchl.

Investice do vývoje Real Food se pohybují v jednotkách milionů korun. Za rok by chtěla značka prodat desítky tun svých produktů.

Na českém trhu se bude Real Food potýkat s konkurencí české značky Mana, za níž stojí společnost Heaven Labs. Ta se v současnosti snaží online kampaní přilákat k segmentu alternativní stravy nové zákazníky. Dalším hráčem je původně americká značka Soylent nebo finská Ambronite.

-stk-