Video: Televize Seznam zahájila své vysílání

pátek, 12. ledna 2018, 07:55 TV MediaGuru

Televize Seznam zahájila v pátek od 7:00 své pravidelné televizní vysílání.

Studio Televize Seznam. foto: Seznam.cz

Studio Televize Seznam. foto: Seznam.cz

Televize Seznam zahájila v pátek od 7:00 své vysílání prvním pořadem Ráno na gauči. Úvodní zprávu věnovala informaci o startu nové televize. Také první minuty vysílání Televize Seznam přinášely především informace o podobě vysílání nové televize, ve vysílání se v prostřizích objevili redaktoři televize (Jindřich Šídlo, Jiří Kubík, Filip Horký, Sabina Slonková či Veronika Farářová). Prvními hosty v ranním studiu byli Jakub Unger, šéf projektu, a také Pavel Zima, místopředseda představenstva Seznam.cz.  Zdůraznili, že nová televize chce nabízet původní, kvalitní a nezávislý obsah. Úspěch nové televize přály ve vysílání i významné osobnosti kulturního a společenského života. Ranní blok skončil po 55 minutách vzájemným přípitkem a nakrojením dortu.

První vteřiny vysílání Televize Seznam, zdroj: Lukáš Polák, Digitální rádio.cz

Informačně-zábavní televize vysílá ve třetím celoplošném multiplexu Českých Radiokomunikací a pokrývá tak 97 % domácností ČR. Rovněž je přístupná přes několik satelitních a kabelových operátorů, mezi nimi UPC, O2, Skylink či T-Mobile. 

Podpora nové televize se zatím významně soustředí na média v rámci Seznamu. „Využijeme celou řadu formátů od domovské stránky až po obsahové služby. Dále zařadíme podporu u našich obchodních partnerů – distributorů vysílání. Následovat budou ATL i BTL aktivity, které zatím nechceme více specifikovat," přiblížil MediaGuru.cz marketingový ředitel Martin Klofanda.

Na sociálních sítích, na pozicích Seznamu u příslušných operátorů a na internetových stránkách Seznamu běželo do startu několik promo videí, které upozorňovaly na Televizi Seznam a ukazovaly, jak probíhaly přípravy na zahájení vysílání.

Zdroj: Facebookový účet Seznam.cz

Grafickou podobu nové televize připravilo studio Oficina, které je oceňované za svou práci na poli televizní grafiky. Podle šéfredaktora Jakuba Ungera dostala přitom od Seznamu obtížné zadání. Grafika má totiž odrážet internetový původ televize, proto pracuje s plochou známou z digitálních médií a zapojuje do ní například aktuální tweety redaktorů.  

O podobě vysílání a detailech Televize Seznam jsme psali v článku Televize Seznam spustí své vysílání v pátek 12. ledna

-mav-

Máte v plánu sledovat novou Televizi Seznam?

  • {{item.percentage}}% ({{item.amount}})
Zobrazit výsledky