ČT natáčí třetí řadu seriálu První republika

čtvrtek, 1. března 2018, 06:20 TV, Aktuality MediaGuru

Česká televize už začala natáčet avizovanou třetí řadu seriálu První republika.

První republika III, foto: Česká televize

První republika III, foto: Česká televize

Česká televize natáčí třetí řadu seriálu První republika. Předpokládá, že natáčení ukončí letos v létě. Také třetí řadu, stejně jako dvě předcházející, režíruje Biser A. Arichtev.

Třetí řada je časově situována do 30. let 20. století. „Historie nezadržitelně posunuje hrdiny a příběhy První republiky do těžkých let hospodářské krize a prohlubujících se národnostních konfliktů mezi českými a německými občany země,“ představil kreativní producent ČT Jan Maxa. 

V seriálu nemá znovu chybět kriminální linka. „Kromě rodinných dramat a vztahových zvratů hlavních postav seriálu jsme se snažili do zápletek třetí řady vkládat i reálné události začátku třicátých let. Je až s podivem, jak situace téměř devadesát let staré kopírují dnešek. Nejen vzrůstající rozdělení společnosti, ale třeba problémy s držením zbraní nebo otráveným alkoholem,“ uvedl k ději vedoucí projektu David Musil.

Natáčení probíhá v lokacích Kutné Hory, Třebízi, zámku Ploskovice, Vinařicích u Kladna nebo v Praze. Nově se filmaři podívají do Terezína, Veltrus nebo Lichocevse.

V seriálu nadále účinkují Jiří Vyorálek, Stanislav Majer, Ján Koleník, Veronika Arichteva, Katarína Šafaříková či Kristýna Boková, vrací se Michaela Maurerová.

Druhou řadu seriálu První republika vysílala Česká televize loni na podzim. V průměru ji zhlédlo 904 tis. diváků starších 15 let (podíl 24 %). První řadu seriálu První republika odvysílala ČT v roce 2014. Průměrná sledovanost dosáhla 1,3 mil. diváků starších 15 let při 34% podílu na sledovanosti.

 

-mav-