Mafra chystá kontinuální vysílání iDnes.TV na internetu

čtvrtek, 22. února 2018, 17:55 Internet & Mobil, TV MediaGuru

Internetové vysílání iDnes.TV má výhledově přejít do kontinuální podoby.

iDnes.TV, zdroj: Mafra

iDnes.TV, zdroj: Mafra

Mediální skupina Mafra připravuje kontinuální vysílání své internetové televize iDnes.TV. Novinářům a obchodním partnerům to ve čtvrtek odpoledne řekl ředitel strategického rozvoje skupiny František Nachtigall. Kdy přesně Mafra kontinuální vysílání spustí, Nachtigall neupřesnil. Nelze ale vyloučit, že se tak stane ještě v prvním pololetí.

Mafra na přípravě kontinuálního zpravodajství pracuje, v přípravách by měla být asi na 60-70 % cílového stavu. Kontinuální vysílání se má opřít o redakci iDnes.cz a především o stávající internetovou televizi iDnes.TV. Ta nabízí mj. pravidelné denní zpravodajství uváděné Karlou Mráčkovou a Romanou Svobodovou, které spustila loni na podzim. Do iDnes.cz loni z České televize zamířil i Vladimír Pistorius. iDnes.TV vysílá i diskusní pořad Rozstřel a řadu tematických videí, pořady Před 100 lety, Za scénou nebo Zaniklé tratě. Od začátku března chce Mafra svou video produkci sjednotit pod iDnes.TV včetně jednotného brandu.

Dalším krokem po spuštění kontinuálního zpravodajského vysílání by mohlo být jeho překlopení do klasického lineárního televizního vysílání. Mafra ale není na televizním trhu nováčkem, už v současnosti provozuje hudební televizní stanici Óčko.    

-mav-