Zimní olympiádu si na ČT pustilo 6,6 mil. lidí

pondělí, 26. února 2018, 11:40 TV MediaGuru

Česká televize zveřejnila bilanci sledovanosti letošních zimních olympijských her.

Foto: IOC

Foto: IOC

Letošní zimní olympijské hry přilákaly k obrazovkám přes 6,6 milionu diváků. Z hlediska sledovanosti jednotlivých přenosů je ovládl hokejový zápas ČeskaKanadou o bronzovou medaili, který zhlédlo 57 % diváků u obrazovek. S více než 1,7 milionem diváků se tak jednalo o třetí nejsledovanější přenos v historii programu ČT sport. Uvedla to v pondělí dopoledne Česká televize.

Ačkoli se do TOP 20 nedostal závod Ester Ledecké v paralelním slalomu, jeho sledovanost byla i přes brzký ranní čas vysoká (547 tisíc při podílu na publiku 72,87 %). Samotnou zlatou finálovou jízdu v sobotu v 6:49 ráno sledovali čtyři z pěti diváků, kteří zrovna seděli u televize, v součtu tedy 838 tisíc lidí (share 80,97 %).

TOP pořady ZOH 2018 ve vysílání ČT sport, zdroj: ČT, ATO-Nielsen Admosphere

TOP pořady ZOH 2018 ve vysílání ČT sport, zdroj: ČT, ATO-Nielsen Admosphere

Průměrný podíl stanice ČT sport na sledovanosti v období od 9. do 25.2. 2018 představoval necelých 14 % a souhrnný podíl všech stanic České televize téměř 38 % (D15+).  

V průběhu her byl pětkrát nejsledovanější stanicí českého trhu. Nejvyšší podíl zaznamenal v sobotu 24. února, celodenní share činil 20,95 %.

Naopak pátek 23. února znamenal rekord pro olympijský web ČT, který registroval přes 1,74 milionu spuštěných videí, což je téměř 73 tisíc spuštěných videí za hodinu.

Z pohledu webové sledovanosti dlouhých pořadů se stal rekordním dvouapůlhodinový zápas Česka proti ruskému výběru, který živě přes internet sledovalo 164 tisíc diváků. U krátkých videí zaujal zejména záznam jízdy Ester Ledecké v Super-G minulou sobotu, který si přehrálo 227 tisíc diváků.

Česká televize odvysílala z letošních olympijských her v Pchjongčchangu ve srovnání s minulostí pouze 190 hodin s možností jedné reprízy a zpravodajské přehledy. Evropská práva na všechny sporty totiž získala od Mezinárodního olympijského výboru (MOV) společnost Discovery Communications, která ZOH vysílala na své stanici Eurosport.

-mav-